Mini-review: ‘Droidography’

Droidography‘ is een heel amusant boek(je) over ‘Droids’. Wie aanwezig was op de TeeKay-421 Quizmeeting eerder dit jaar, herinnert zich vermoedelijk de vraag over de vijf Droid klassen. Aan de hand van die classificatie is het RO-GR (uit ‘The Freemakers’ van LEGO) die een rondleiding en uitleg geeft over verschillende soorten droids in zijn eigen stijl.

Het boek is uniek aangezien het een combinatie is van een pop-up boek met verborgen prentjes en stukken bladzijde die je moet omdraaien. De art is heel mooi en lijkt soms op glanzend papier gedrukt, waardoor het effect heel mooi oogt. Heel veel nieuw materiaal staat er niet in, maar het boek put wel uit alle mogelijke films, series, boeken en meer (Crater uit ‘Adventures in Wild Space’). Het hele idee achter deze publicatie mag best als origineel worden opgevat.


Dit boek verscheen té dicht bij de deadline van TeeKay-421 Magazine 86. Een volledige review kan je lezen in TeeKay-421 Magazine 87 (maart).