Mini-review: Millennium Falcon: Owner’s Workshop Manual

YT-1300 Millennium Falcon: Owner’s Workshop Manual

Sourcebook (Haynes Publishing)

De ‘YT-1300 Millennium Falcon: Owner’s Workshop Manual’ is een update van de uitgave uit 2011. Het is een bijzonder gedetailleerd sourcebook dat dient als een soort handleiding voor een YT-1300 en specifiek voor de Millennium Falcon. Het boek bevat plannen van alle facetten van de Falcon, gaande van de wapens en de cockpit, tot de leefruimtes en de sensoren. Voorts is er ook informatie over andere YT-modellen van Corellian Engineering Corporation.

In vergelijking met de eerste uitgave uit 2011 is deze nieuwe publicatie uiteraard aangepast aan de nieuwe canon en bevat het informatie uit de nieuwe films en uit Solo. Je kan dus bijvoorbeeld het grondplan nauwkeurig vergelijken tussen de Falcon uit Solo en uit de andere films. De ‘Owner’s Workshop Manual’ is inhoudelijk van een iets hoger niveau (meer gedetailleerd en rijker aan informatie) dan het gemiddelde boek over ‘Star Wars’ dat tegenwoordig verschijnt.


Dit boek verscheen dicht bij de deadline van TeeKay-421 Magazine 86. Een volledige review kan je lezen in TeeKay-421 Magazine 87 (maart)