Mini-review: Smuggler’s Guide

Dit boek verscheen dicht bij de deadline van TeeKay-421 Magazine 86. Een volledige review kan je lezen in TeeKay-421 Magazine 87 (maart)

De ‘Smuggler’s Guide’ is het nieuwste boek in een reeks van zeer gedetailleerde in-universe sourceboeken. Bij hun eerste release worden ze in een luxueuze uitgave aangeboden. Deze maal is het een soort strongbox met verschillende documenten (bijvoorbeeld een kaartje van de vestiaire van Lando in Canto Bight). Het boek is bedoeld als een document dat zich aan boord bevond van de Millennium Falcon na de Battle of Crait. Het is een boek dat oorspronkelijk van Maz Kanata was, maar dat door de jaren heen enorm veel van eigenaar is gewisseld.

De naam is misschien wat misleidend, want het is geen handleiding voor een smokkelaar. Het boek is een verzameling van allerlei verhalen en avonturen die smokkelaars hebben meegemaakt naar aanleiding van een kaart van Maz Kanata met daarop aantekeningen die mogelijk konden leiden naar ‘fortune and glory’. Het boek is dan wel een sourcebook, maar eigenlijk leest het als fictie. Het staat boordevol verwijzingen naar de films, de televisieseries, legends en zelfs de Droids cartoons.

Hou je van een boek dat tot de nok is gevuld met verwijzingen en in-universe details? Dan is dit zeker een aanrader. Het boek zelf zal later afzonderlijk verschijnen, zonder de strongbox en de losse documenten.

Deze uitgave is een exclusive van Amazon.com, maar je kan het ook bij andere online boekhandels vinden.