Wie zijn Camie en ‘The Fixer’ uit ‘The Book of Boba Fett’

Naast de Wookiee Black Krrsantan uit de Marvel comics toonde “Chapter 2: The Tribes of Tatooine” nog twee andere opmerkelijke cameo’s, namelijk die van Camie en ‘The Fixer’. Maar wie zijn deze twee personages?

‘The Fixer’ en Camie waren jeugdvrienden van Luke Skywalker op Tatooine. De personages waren bedacht door George Lucas en de acteurs filmden hun scènes voor ‘Star Wars’ in Tunesië in het voorjaar van 1976. Anthony Forrest speelde de rol van ‘The Fixer’ en Koo Stark speelde zijn vriendin Camie. Stark zou later bekend worden vanwege haar affaire met Prins Andrew van het Britse koningshuis. De scènes in Anchorhead en Tosche Station belandden echter in de prullenmand en verschenen pas voor het eerst op de Cd-rom ‘Behind the Magic’ eind jaren 90. Toch waren fans vertrouwd met de personages, want ze speelden nog steeds mee in het leesboek en in de comic van de film.

Camie en ‘The Fixer’ bleven af en toe opduiken in andere media, comics en boeken. Ze verschijnen in de vintage Marvel comics, in het Radio Drama van ‘A New Hope’, in de comics van Dark Horse en in de boeken van West End Games. Ondertussen kreeg ‘The Fixer’ ook zijn echte naam, namelijk Laze Loneozner. Camie’s familienaam werd vastgelegd als Marstrap. Deze namen werden ook in de canon behouden. In 2010 werden ze zelfs vereeuwigd als actiefiguurtjes door Hasbro.

In de vernieuwde canon (sinds 2014) speelden ze niet echt een rol van betekenis, behalve in het leesboek van ‘The Last Jedi’. Daarin heeft Luke een Force-visioen waarin hij Tatooine nooit heeft verlaten en nooit de Death Star heeft vernietigd of een Jedi is geworden. In dat visioen leidde hij een simpel bestaan op Tatooine met Camie als zijn echtgenote.

In ‘The Book of Boba Fett’ maakten de personages dus een opvallende comeback in Tosche Station en werden ze van een Nikto Swoop gang gered door Boba Fett. Deze scènes speelden zich 9 jaar na het vertrek van Luke op Tatooine af, dus zoveel ouder waren Camie en haar vriend niet geworden. Camie werd in ‘The Book of Boba Fett’ gespeeld door Mandy Kowalski en ‘The Fixer’ door Skyler Bible.