Releasedatum: June 2008

Magazine 44

Begin juni verscheen het 44ste TeeKay Magazine. Dit magazine werd zowel vooraan als achteraan gekenmerkt door de aanwezigheid van Luke Skywalker, de klassieke held uit de Star Wars Saga. Shawn Sheehan (front) en Zoltan Simon (back) zorgden voor deze unieke interpretaties van deze geliefde held.

Ook in het magazine zelf hebben we aandacht aan Luke besteed in een aflevering van ‘From a More Civilised World’ waarin we de klassieke stappen van de Monomyth vergeleken met de avonturen van Luke doorheen de films. Niemand minder dan Alain Verschoren, rector van de Universiteit Antwerpen, trad als gastauteur op en schreef een eerste deel over de vergelijkingen tussen de Ring der Nibelüngen van Wagner en tussen de Saga van Lucas.

Als previews blikten we vooruit naar de Clone Wars film en naar de Force Unleashed. In magazine 44 presenteerden we ook vier originele interviews. Anthony Forrest (The Fixer uit ‘ANH’), Tommy Lee Edwards, Chris Trevas en Dean Mitchell kwamen allemaal aan bod. We namen ook afscheid van de rubriek ‘You Said it Was Pretty Here’ waar onze reis van setlocaties stopte met een bezoek aan de sets van ‘Revenge of the Sith’. In Young Padawan werd de serie van artikels over het ‘Pre-Republic’ tijdperk afgesloten met een laatste deel over technologische ontwikkelingen en ook de vierdelige reeks ver Ralph McQuarrie werd afgehandeld door al zijn ‘niet-production painting’ werk te bekijken voor Star Wars.

Naast de verschillende reviews van speelgoed, namen we opnieuw twee Vintage playsets onder het vergrootglas, werden de links in Indiana Jones naar Star Wars bovengehaald en kwamen custom LEGO figuren aan bod in The Cutting Edge. En uiteraard niet de verschillende verslagen vergeten in dit magazine over de voorbije TeeKay activiteiten, aangevuld met de TeeKay Column.

Werkten mee aan dit magazine: Shawn Sheehan,