Releasedatum: September 2008

Magazine 45

Begin september verscheen het 45ste TeeKay Magazine. In dit magazine eiste de release van de Clone Wars een hoofdrol op, net als de verschijning van een reeks nieuwe boeken en twee grote items van Hasbro: de Millennium Falcon en de AT-TE.

Doordat TeeKay naar de persvoorstelling van de Clone Wars kon gaan, slaagden we erin om de film te bespreken voor het magazine, net als de soundtrack van Kevin Kiner. Aansluitend bij de Clone Wars was er een artikel waarin de belangrijkste nieuwe personages werden getoond. In de voorbije zomer verschenen er heel wat leuke Star Wars-boeken, waaronder The Clone Wars Visual Guide en The Art and Making of The Force Unleashed. De enorme Millennium Falcon en de AT-TE Walker van Hasbro verschenen net op tijd om het magazine te halen.

In Magazine 45 behandelen we voor de verandering wat minder ‘ernstige’ onderwerpen. Dit idee leidde ons onder andere naar een artikel over de gemeente Kessel en over ‘dubs’. In ‘From a more Civilised World’ bespraken we de oorsprong van het archetype van Jar Jar Binks, namelijk de ‘clown’ of ‘zot’. Ook het tweede deel van de vergelijking tussen Wagner’s Ring en Star Wars was terug te vinden in dit magazine. ‘Young Padawan’ besprak toepasselijk humor, acrobaten en goochelaars uit het Star Wars-universum.

We interviewden Zoltan Simon, onze Hongaarse cover artist en Christian Simpson, de stand-in van Hayden Christensen in Revenge of the Sith tijdens de opnames in het VK. Onze backcover was een avontuurlijk ‘ganzenbord’ met Wicket in de hoofdrol. Uiteraard hebben ook de gebruikelijke rubrieken een plaats gekregen, zoals de Yodapedia Feature, comic reviews en ‘Let the Wookiee Win’.

Werkten mee aan dit magazine: