Releasedatum: March 2011

Magazine 55

Drie voorname thema’s komen aan bod in Magazine 55: TCW Season 3, het overlijden van Irvin Kershner en de comics uit de jaren ’70 en ’80.

Afleveringen 11 tot en met 17 van TCW Season 3 worden besproken en geanalyseerd. Het overlijden van Kerhsner eren we met een uitgebreid artikel over het leven en de loopbaan van Kersh. Ook de backcover staat helemaal in het teken van de regisseur.

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Dark Horse comics ‘Dark Empire’ uitbracht, de eerste moderne SW-comic. Dit jaar zullen we in het magazine bijzondere aandacht besteden aan de comics en in dit nummer zijn de vintage comics aan de beurt, namelijk de Marvels en de Newspaper comic. In een eerste deel (van vier) gaan we terug in de tijd en bekijken we de vintage comics van naderbij. Er zijn interviews met Marvel tekenares Cynthia Martin en met Marvel auteurs Ron Frenz en Mary Jo Duffy. ‘Knowledge & Wisdom’ bespreekt de tien voornaamste species uit de Marvels en met auteur en editior Ryder Windham blikken we terug op deze periode van comics. In “Android’s Dungeon” kan je tenslotte lezen hoe de deal tussen Lucasfilm en Marvel tot stand kwam. En niet te vergeten dat onze cover (eenmalig) volledig is aangepast aan de stijl van de Marvels!

Uiteraard kan je ook losstaande artikels lezen, zoals ‘Classic Cartoons’ waarin we ‘The White Witch’ analyseren, de eerste aflevering uit ‘Star Wars: Droids’. ‘To See Them All’ is een nieuwe rubriek, waarin we planeten uit de films of spin-offs voorstellen. Teth uit ‘The Clone Wars’ bijt de spits af in dit magazine. In ‘Old Fossil’ komen de Screamin Model Kits uit de jaren ’90 aan de bak. Reviews van nieuwe boeken en speelgoed kan je eveneens, zoals gewoonlijk, terugvinden met als extraatje, het allerlaatste nieuws van op de Toy Fair in New York.

PeeKay n° 10 gaat deze maal ook over SW-comics en hun aanverwanten in Europa. Dit en nog veel meer in TeeKay Magazine 55.

Werkten mee aan dit magazine: