Releasedatum: June 2011

Magazine 56

TK Magazine 56 verscheen begin juni en stond in het teken van Mustafar enerzijds en het tweede luik van het comic-jubileum (’91 – ’98) anderzijds. Beide covers waren van de Duitse tekenaar Stefan Böttcher en beeldden Mustafar uit om een sfeerbeeld op te wekken.

Tom Veitch, schrijver en bedenker van comicreeksen als ‘Dark Empire’ en ‘Tales of the Jedi’, werd gestrikt voor een exclusief interview, net als Ryder Windham, die in de jaren negentig editor was bij Dark Horse comics en kritisch terugblikt op de reeksen uit die periode.

Om in het thema van Mustafar te blijven pasten we verschillende artikels aan de vulkaanplaneet aan. In ‘First One to See Them All’ was Mustafar uiteraard de besproken planeet en in Holovid bekeken we hoe Mustafar werd gerealiseerd door ILM en de productie. In ‘From a More Civilised Age’ bekeken we welke rol de ‘hel’ in de saga speelt en in welke scènes dit motief duidelijk naar voor wordt gebracht. In ‘Old Fossil’ kwam de belangrijkste en opvallendste merchandising over Mustafar aan bod. Nieuw was de rubriek ‘Epic Duels’, waarin beklijvende Lightsaberduels zullen worden geanalyseerd. Het duel tussen Vader en Obi-Wan op de vulkaanplaneet beet logischerwijze de spits af.

De laatste vijf afleveringen van ‘The Clone Wars’ Season 3 kwamen eveneens aan bod, net als een preview van de opening van Star Tours II in Florida. ‘Knowledge & Wisdom’ ging terug in een ver verleden en besprak de gebeurtenissen uit de Great Hyperspace War. In het tweede deel van onze geschiedenis van de SW-comics kwam de periode ’91 – ’98 aan bod. ‘Dark Empire’ kozen we om afzonderlijk te worden besproken omwille van de historische waarde van de reeks als eerste moderne SW-comic. De allerlaatste boeken en merchandising kwam aan bod en LEGO Star Wars III (The Clone Wars) kreeg goede quoteringen in onze review.

PeeKay 11 reisde eveneens naar Mustafar en bracht weer heel wat leuke spelletjes en raadseltjes met zich mee, waaronder een spel met Vader en Obi-Wan.

Werkten mee aan dit magazine: Stefan Böttcher,