Releasedatum: September 2011

Magazine 57

TK Magazine 57 verscheen in het begin van september en had als hoofdthema Endor, gekoppeld aan het derde deel van het comic-jubileum uit 2011. De cover werd gemaakt door Robb Mommaerts en de backcover door Anton Van Dort. Beide covers hadden duidelijk te maken met Endor.

Niemand minder dan Warwick Davis (Wicket, Wald, …) werd gestrikt voor een interview voor het Magazine, een interview dat we realiseerden dankzij onze samenwerking met Mark Newbold van JediNews UK. Eric Walker (Mace Towani) was de tweede persoon die we bereid vonden om zijn avonturen op en na Endor met ons te delen. In het kader van deze twee interviews publiceerden we een ‘making of’ van de Ewok TV-films en een review van ‘Revenge of the Ewok’. In ‘Old Fossil’ werden verschillende figurale Wickets besproken.

Verder in het Endor thema pasten artikels als ‘First One to See Them All’ (Endor) en ‘Let the Wookiee Win’ waarin we bespraken op welke manier Endor in games is verschenen door de jaren heen. Ook PeeKay 12 stond volledig in het teken van de Ewoks en de bosmaan, net als ‘Knowledge & Wisdom’ waarin we de bekendste intelligente soorten van Endor bespraken, gaande van de Ewoks tot de Gupins.

In het derde deel van het comic-jubileum kwamen de comics van 1999 tot 2005 aan bod. In ‘Android’s Dungeon’ hadden we extra aandacht voor de reeks ‘Star Wars Republic’. In het artikel van Yodapedia kaartten we de verschillende problemen omtrent de conintuïteit met ‘The Clone Wars’ aan. ‘The Trigon Unleashed’ was de derde episode van Droids die we bespraken in de rubriek. In ‘Follow the Aleena’ volgden we in de voetsporen van een reis die werd gemaakt door de westkust van de VS en verschillende SW-bezienswaardigheden.

Uiteraard verschenen er ook tal van reviews over het recentste speelgoed van Hasbro en enkele nieuwe boeken, waaronder de ‘Star Wars Character Encyclopedia’. ‘TK-421, Do you Copy?’ is de vernieuwde naam van de rubriek die alles behandelt wat er zich in België (en Nederland) afspeelt op het gebied van SW.

Werkten mee aan dit magazine: Anton Van Dort, Robb Mommaerts,