Releasedatum: December 2017

Magazine 82

TeeKay-421 Magazine 82 verscheen in december 2017.

Force Friday luidt altijd het begin in van een drukkere tijd voor ons ‘Star Wars’-fans, en dat was dit jaar niet weer anders ondanks dat in onze landen de winkelrekken leeg bleven op die dag. We werden overspoeld met nieuws, trailers, afleveringen van maar liefst twee series met ‘Forces of Destiny’ en ‘Rebels’, boeken, comics, fan-activiteiten en conventies. En uiteindelijk dan toch ook merchandise dat zelfs hier op de schappen is komen te liggen. Terugkijkend op Magazine 82 is het een vraag voor ons hoe het gelukt is om dit allemaal in dit magazine te krijgen, maar het is gelukt. Dat niet alleen, er staat nog veel meer in dan dat alles.

Zo kijken we (voor de laatste maal) terug naar onze eigen clubgeschiedenis betreffende de jaren vanaf Disney’s overgave (2012) tot en met het heden en zien we hoe we verder zijn gegroeid tot een club met belangrijke connecties en banden met Lucasfilm. Wat betreft dat ander jubileum (40 jaar Star Wars), werpen we een blik hoe Star Wars werd ontvangen in de dagelijkse tv (waaronder tijdens de Academy Awards) in het jaar 1977 en bespreken we de creatie van de opening crawl van ‘A New Hope’ in ‘Van Schets Tot Scherm’. Helaas overleed ook in de afgelopen maanden kostuumontwerper John Mollo en hebben we een artikel ter ere van zijn belangrijke bijdrage aan de saga geweid. Het interview van dit magazine was met Christopher Nolan (nee niet de grote man achter de ‘Batman Begins’/ ‘Dark Knight’ films, hoewel hij wel een groot fan is), maar de acteur die in ‘Rogue One’ als Alderaan Consular Guard een belangrijke rol had in de ontsnapping van de Tantive IV.

Eindredacteur: Tim Veekhoven
Cover: Anton van Dort / Backcover: Kris Snels
Hoofdredacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Corrector: Kristof Van Gansen
Artikels: Tim Veekhoven, Sander de Lange, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Tom Wintmolders, Dennis de Loor, Annelies Vervoort, Kristof Van Gansen & Veerle Vercruysse

Werkten mee aan dit magazine: