Releasedatum: December 2018

Magazine 86

TeeKay-421 Magazine 86: September – Oktober – November 2018

De stormtrooper is een iconisch beeld van ‘Star Wars’, en het is niet zonder reden dat de oprichters van TeeKay-421 jaren geleden besloten, tijdens de oprichting van onze fanclub, om een stormtrooper helm als logo te gebruiken. Het was daarom hoog tijd om eens deze soldaten van het Empire in het zonnetje te zetten en hun het hoofdthema te laten worden van een magazine. We beginnen met een overzicht van alle varianten stormtroopers die er bestaan, bespreken de stormtroopers vanuit een historisch perspectief, evenals hoe ze achter de schermen tot leven gebracht zijn en tevens hebben we overzichten van alle stormtrooper LEGO minifiguurtjes en Kenner/Hasbro uitgebrachte figuren.

En hoewel we allemaal zitten te wachten op het verschijnen van de twee nieuwe series ‘The Mandalorian’ en de Cassian Andor serie, ging er afgelopen oktober een andere serie van start: ‘Resistance’, gemaakt door Dave Filoni en zijn team. Net zoals met ‘The Clone Wars’ en ‘Rebels’ bespreken we iedere aflevering en kijken we ook naar de hoofdpersonages van deze reeks. Over personages gesproken die we onder de loep nemen, we brengen tevens een overzicht van alle Cloud Riders die te zien zijn in ‘Solo’.

Je hoort steeds vaker onder bekende acteurs, regisseurs en mensen in de entertainmentindustrie dat ‘Star Wars’ een groot invloed was op hun carrière en dat vele door ‘Star Wars’ hebben besloten in die sector te willen gaan werken. Een viertal van onze leden hebben die keuze ook gemaakt, en met hun spreken we, in een tweeluik van artikelen, over hun carrière en hoe Star Wars een rol daarin heeft gespeeld. In dit magazine spreken we met Jelle Kuipers (editor) en Dave Ashton (dialoog/ADR editor).

Helaas is ook in september een belangrijke naam uit de ‘Star Wars’-productie ons ontvallen: Gary Kurtz. Zijn invloed als producer op het uitbrengen van ‘Star Wars’ was van wezenlijk belang, en we staan dan ook uitgebreid stil bij zijn leven en carrière in ons In Memoriam.

Cover: Anton Van Dort / Backcover: Ruben Goovaerts
Eindredacteur: Tim Veekhoven
Redacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Correctors: Kristof Van Gansen & Annelies Vervoort
Artikels: Tim Veekhoven, Sander de Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Jelle Kuipers, Tom Wintmolders, Geoffrey Leroux & Veerle Vercruysse.

Werkten mee aan dit magazine: