Releasedatum: June 2019

Magazine 88

Maart – April – Mei 2019

De eerste bladzijden van het magazine staan in teken van het leven en carrière van Peter Mayhew, de man achter Chewbacca en die recent helaas een geworden is met de Force. Ook heeft Anton van Dort de backcover aan Mayhew en Chewbacca gewijd.

Over de Force gesproken, dat is tevens het hoofdthema van magazine #88. In ‘The Jedi Archives’ bespreken we verschillende Force tradities, maar ook de verschillende Force mysteries die er bestaan. Denk hierbij aan de verschillende Force entiteiten zoals die van Mortis, maar ook locaties waar de Force een bijzondere aanwezigheid lijkt te hebben zoals Lothal of de Dark Side cave op Dagobah. Over locaties gesproken, in een nieuwe rubriek ‘Creating Worlds’ kijken we naar hoe de Jedi Tempel tot ontstaan is gekomen vanuit een achter-de-schermen perspectief. Verder is er extra aandacht voor de Father van Mortis en de Dark Side in comics en boeken. Andere artikelen gaan over aparte merchandise dat is uitgekomen door de jaren heen wat betreffende lightsabers, en ook is er het tweede deel rondom de ‘The Phantom Menace’ LEGO sets.

Recent kwam ook erg veel nieuws naar buiten over niet enkel Episode IX, die nu eindelijk een titel heeft, maar ook voor andere projecten zoals ‘The Mandalorian’ en ‘Galaxy’s Edge’. Dit nieuws is uiteraard allemaal netjes samengevat. Dit nieuws werd vooral getoond tijdens Celebration, waarvan we ook een reisverslag hebben gemaakt. Onze medewerkers Tom Gilson, Christina Giddelo en Sander de Lange waren hierheen gereisd en zorgden voor een fysieke aanwezigheid van de club. Verder was de club aanwezig op FACTS, vierden we ‘May The Fourth’ bij Old School Toys en was er onze jaarlijks beruchte Quizmeeting.

Ook verwelkomen we een nieuwe medewerker met dit nummer, namelijk Brian Deleersnyder die voor ons al het nieuws van Galaxy’s Edge gaat volgen en ons op de hoogte houdt. In dit magazine de eerste pagina’s met alle informatie over wat er tot op heden bekend is van dit Star Wars land.

Cover: Chema Mansilla / Backcover: Anton Van Dort
Eindredacteur: Tim Veekhoven
Redacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Correctors: Annelies Vervoort
Artikels: Tim Veekhoven, Sander de Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Heikki Van Kerckvoorde, Tom Wintmolders, Veerle Vercruysse, Jelle Kuipers & Brian Deleersnyder

Werkten mee aan dit magazine: