Releasedatum: September 2019

Magazine 89

Juni – Juli – Augustus 2019

De kleurrijke cover (getekend door Hisham Khairul, dit was zijn eerste cover voor TeeKay-421) met Sabine uit ‘Rebels’ verwelkomt je naar een magazine dat vol staat met Mandalorians. Dit thema is uiteraard gekozen vanwege de aankomende Disney+ reeks ‘The Mandalorian’, waarvan we een overzicht plaatsen van alles dat we tot op heden weten. Zo hebben we een uitgebreide blik op de planeet Mandalore en de geschiedenis van de Mandalorians, evenals een ‘Wie is Wie?’ van belangrijke Mandalorians in ‘The Jedi Archives’. Voor Fenn Rau hebben we een eigen speciale pagina ingericht.

Dat Mandalorians populair zijn is bekend, maar hoe is die bekendheid ontstaan in de publicaties van Lucasfilm? Dat is een vraag die we stellen, en beantwoorden’, in ‘The Making of…’. Ook komen Mandalorian speeder bikes en Mandalorians in LEGO-vorm aan bod. Mandalorians staan vaak bekend als bounty hunters, en daarom zijn er ook een aantal artikelen geweid daaraan zoals onze ‘Legends Leesgids’ en een overzicht van The Empire Strikes Back bounty hunters en hun schepen.

Maar daar blijft het niet bij aangezien we met dit magazine op de vooravond staan van een erg drukke periode met erg veel belangrijke releases: ‘Resistance’ Seizoen 2, ‘Jedi: Fallen Order’, ‘The Clone Wars’ en uiteraard ‘Episode IX’. Uiteraard is met zoveel releases een overzicht van alles dat bekend is gemaakt de afgelopen maanden handig, en zo’n overzicht vind je uiteraard terug in dit magazine. Ook is er een overzicht gemaakt van alle bekende feiten rondom de game Jedi: Fallen Order.

Afgelopen mei vierde George Lucas zijn 75e verjaardag, en bij zo’n mijlpaal past een nieuwe reeks die dieper ingaat op het leven van de bedenker. In dit eerste deel zijn afkomst en zijn ouders. De club was bovendien weer aanwezig bij verschillende evenementen en doet daar verslag van, ditmaal: SW Live in Concert: ANH, Meet & Greet Aalter en het bosspel, dat het stadsspel verving.

Tot slot vergeten we de 20e verjaardag van The Phantom Menace niet, en hebben we een leuk artikel over onuitgebrachte merchandise en ook het derde overzicht van Episode 1 in LEGO.

Cover: Hisham Khairul / Backcover: Kris Snels
Eindredacteur: Tim Veekhoven
Redacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Corrector: Annelies Vervoort
Artikels: Tim Veekhoven, Sander de Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Tom Wintmolders, Stijn Creten & Annelies Vervoort

Werkten mee aan dit magazine: