Releasedatum: December 2019

Magazine 90

September – Oktober – November 2019

De drukste tijd van het jaar voor een ‘Star Wars’-fan, de maanden voor de release van een nieuwe film, was weer aangebroken en het leek nu drukker dan ooit. Dit door vele releases zoals de game ‘Jedi: Fallen Order’ (waarover meer in ons volgend magazine), ‘Resistance’ dat begonnen is aan het tweede seizoen waarvan we weer de afleveringen bespreken, maar vooral ook door de lancering van Disney+ en ‘The Mandalorian’. In dit magazine dan ook een overzicht van alle informatie over de nieuwe streamingdienst, wat het te bieden heeft voor ons Star Wars fans, en tevens een beschrijving van de eerste twee aflevering van ‘The Mandalorian’.

En uiteraard kunnen we over een aantal weken eindelijk naar Episode 9. Aansluitend op de film kijken we nog naar het laatste nieuws erover, blikken we in een aantal artikelen terug op ‘The Last Jedi’ (‘Essential Vehicles: AT-M6’ en ‘Creating Worlds: Crait’), speculeren we over de terugkomst van Darth Sidious en hoe dat in zijn werk zal kunnen gaan en recenseren we een deel van de aanloop naar de film zoals verteld in boeken en comics.

Ook kijken we naar alle verschillende manieren hoe de Force werd gebruikt in de films, naar de verschillende soorten R-series astromech droids die bestaan en naar Maz Kanata. De Legends Leesgids gaat ditmaal over de Essential Guides. Meer achter de schermen is het artikel over Marcia Lucas, George zijn eerste vrouw en de invloed die zij had op de saga. Qua merchandise blikken we nog een laatste maal terug op de ‘The Phantom Menace’ LEGO sets en naar Kenners oorspronkelijke plannen om de Star Wars saga na ‘Return of the Jedi’ voort te zetten. Tot slot waren er weer een aantal leuke club activiteiten waarvan we ook verslag van doen voor degene die er helaas niet bij konden zijn, of voor de mensen die de leuke herinneringen eraan weer terug willen beleven.

Eindredacteur: Tim Veekhoven
Cover: Anton Van Dort/ Backcover: Eva Proteau
Redacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Corrector: Annelies Vervoort
Artikels: Tim Veekhoven, Sander De Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Tom Wintmolders, Stef De Baets en Annelies Vervoort

Werkten mee aan dit magazine: