Releasedatum: March 2020

Magazine 91

December – Januari – Februari

Na een historisch einde van het afgelopen jaar, met de laatste Skywalker film en het debuut van de eerste liveaction serie ‘The Mandalorian’, is het hoog tijd om de balans op te maken van de afgelopen maanden.

Uiteraard gaan een flink aantal van onze artikelen over The Rise of Skywalker. Na een korte glimp in The Force Awakens waren we nieuwsgierig naar wie de Knights of Ren waren, en met hun grotere rol in IX kregen we eindelijk meer informatie over ze! En dus bespreken we ieder individueel lid bij naam en wat er over geweten is. Een ander terugkerend personage waar we wat dieper op ingaan is Temmin ‘Snap’ Wexley. Maar we zetten ook alle bezochte werelden van IX op een rijtje en werpen een blik op de 125-Z Treadspeeder bike. En wie waren nu precies die Jedi uit het verleden die tegen Rey spraken op het einde? Je leest het in dit magazine!

‘The Mandalorian’ komt aan bod in ‘Creating Worlds’ waar we een blik werpen op de nieuwe revolutionaire technologie genaamd Stagecraft die het mogelijk maakte om deze, en toekomstige, series te maken voor een respectabeler budget. Verder vatten we elke aflevering vanaf ‘Chapter 3: The Sin’ samen met leuke weetjes en een overzicht van de belangrijke hoofdpersonages.

Verder bespreken we uitgebreid onze bevindingen, zowel in een review als een verhaaloverzicht, over de game ‘Jedi: Fallen Order’, geven we ons eindoordeel over seizoen 2 van ‘Resistance’ en kijken we naar de verschillende connecties die gemaakt zijn tussen ‘Resistance’ met overige ‘Star Wars’ verhalen. Het derde, en laatste, deel over het leven van George Lucas ging over zijn partners die had na de scheiding met Marcia, en zijn kinderen. De alweer achtste editie van de ‘Legends Leesgids’ gaat terug naar het begin: de EU boeken die uit werden gebracht door Bantam Spectre, de eerste bouwblokken van het tijdperk na Return of the Jedi.

Nieuw vanaf dit magazine is ‘Part of the Tribe’, waarin we de spotlight liggen op onze leden met een bijzondere manier waarop ze het fan zijn etaleren. Dit jaar bestaat The Empire Strikes Back veertig jaar, en we trappen onze focus hierop af met het eerste deel van een overzicht van de LEGO minifiguren uit die film.

Cover: Chema Mansilla / Backcover: Ruben Goovaerts
Eindredacteur: Tim Veekhoven
Redacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Corrector: Annelies Vervoort
Artikels: Tim Veekhoven, Sander De Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Tom Wintmolders en Annelies Vervoort

Werkten mee aan dit magazine: