Releasedatum: June 2020

Magazine 92

Maart – April – Mei 2020 – TK Magazine 92

Het veertig jaar bestaan van The Empire Strikes Back is het hoofdthema van dit magazine en dat bespreken we vanuit verschillende perspectieven zoals: een blik op hoe onze medewerkers over de film denken, de in-universe aanloop naar de gebeurtenissen van de film zoals vertelt in de comics en boeken, overeenkomsten van de film met geschiedenis en mythologie, straffe verhalen zoals vertelt door Mark Hamill hem zelf, de verschillende publicaties rondom de film (boek, comic, art/making of en dergelijke) en de filmposters. In ‘Essential Vehicles’ hebben we gekozen voor de Cloud City Twin-Pod Cloud Car, maar ook andere Walkers komen aan bod! Een ander populair aspect waren de bounty hunters en we zetten de spotlight op Dengar, maar ook de achter de schermen creatie van hun iconische scene aanboord van Darth Vader’s vlagschip, de Executor. Ook wordt het verzamelaspect niet vergeten met een artikel over de verschillende aparte merchandise die je kunt verzamelen van 2-1B en de LEGO TESB gids gaat verder met het overzicht van alle Dagobah en Cloud City sets.

Terug naar het heden is er het overzicht van de laatste afleveringen van ‘The Clone Wars’, evenals een overzicht van de boeken die aansluiten op de reeks in onze ‘Legends Leesgids’. Ook is er een terugblik op het leven van Max von Sydow, de acteur die Lor San Tekka speelde in The Force Awakens en die op 8 maart een is geworden met de Force.

Nieuw vanaf dit nummer is een artikelreeks over ‘Power of the Force 2’ door Randy Roelants, die meteen verhoort wordt door Tan Divo. Een andere nieuwe naam die we mogen verwelkomen vanaf dit nummer is Mathilde Machuel die vanaf nu te zien zal zijn met haar covers, en de nieuwe lidmaatschapkaart die dit jaar verzonden gaat worden.

Cover: Stefan Böttcher / Backcover: Mathilde Machuel
Eindredacteur: Tim Veekhoven
Redacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Corrector: Annelies Vervoort
Artikels: Tim Veekhoven, Sander De Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Tom Wintmolders, Randy Roelants en Annelies Vervoort

Werkten mee aan dit magazine: