Releasedatum: September 2020

Magazine 93

Het hoofdthema van dit magazine is alles rondom entertainment dat je kunt zien in de Star Wars werelden. Denk daarbij aan cantina’s, eettenten en uitgaansgelegenheden, maar ook aan luxe verblijfplaatsen zoals Dryden’s jacht de First Light. Dit soort locaties zijn niet compleet zonder muziek, en dus hebben we ook uitgebreid de aandacht voor iedere stuk source muziek (muziek dat daadwerkelijk te horen is voor de personages) dat je in de films kunt horen.  Ook onze ‘Legends Leesgids’ sluit aan op ons thema met de bespreking van de boeken ‘Tales From The Mos Eisley Cantina’ en ‘Tales From Jabba’s Palace’. In ‘Creating Worlds’ is er aandacht voor hoe de Cantina scene tot stand is gekomen achter de schermen. Voor iedereen die ondertussen wel een drankje lust bieden we enkele recepten aan in het eerste deel van een nieuwe rubriek ‘Dexter’s Kitchen’.

En dat je een aparte niche verzameling kunt opstarten gericht op de Cantina bewijzen we in ‘Old Fossil’.

Helaas is in dit magazine, net zoals ons vorig nummer, de noodzaak geweest voor een uitgebreid in memoriam. Ditmaal voor Charles Lippincott, de man die verantwoordelijk was voor de promotie van Star Wars in de jaren 70 en die enkele erg belangrijke deals heeft weten te maken waaronder met Marvel.

Gezien het nog steeds een periode is van COVID-19 waren er helaas geen club events, maar werden de live chats wel populairder. Naast die van onze eigen fanclub, werd er eentje gehouden door JW Rinzler, een belangrijke naam van achter-de-schermen-boeken, met nog al wat onthullingen die we kort hebben samengevat in een artikel.

Verder is er voor de verzamelaar onder ons ook het tweede deel in onze terugblik op de POTF2 reeks, de nodige reviews en onze LEGO rubriek dat verder gaat met het bekijken van sets die uit zijn gekomen van The Empire Strikes Back. Wat ontbreekt is onze rubriek van comic reviews, daarvoor in de plaats is er een speciaal overzicht van de vergeten comics, namelijk diegene die door de jaren heen verschenen waren in magazines.

Cover: Anton Van Dort / Backcover: Kevin Beentjes
Eindredacteur: Tim Veekhoven
Redacteurs: Kevin Beentjes en Sander de Lange
Corrector: Annelies Vervoort  

Artikels: Tim Veekhoven, Sander De Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Koen Mathyssen, Tom Wintmolders, Randy Roelants en Annelies Vervoort

Werkten mee aan dit magazine: Annelies Vervoort, Anton Van Dort, Kevin Beentjes, Koen Mathyssen, Kris Van de Sande, Randy Roelants, Sander De Lange, Tim Veekhoven, Tom Gilson, Tom Wintmolders,