Releasedatum: December 2021

Magazine 98

Dit Magazine werd begin december 2021 gepubliceerd (september – oktober – november)

Geïnspireerd door Visions, de nieuwe anime serie die dit najaar uitkwam, is het centrale thema van TeeKay-421 Magazine 98 de band tussen ‘Star Wars’ en Japan geworden. George Lucas is een groot liefhebber van de Japanse cultuur, manga en anime en als je er op let zijn die invloeden overal te zien door de films heen. Het werk van Akira Kurosawa is vooral een groot invloed geweest op de ‘Star Wars’-films, maar ook persoonlijk is er een vriendschap en samenwerking geweest tussen de grootmeesters, wat we uitgebreid belichten. Dat de connecties niet ophouden bij Kurosawa tonen we weer in een ander artikel waar we de leukste en bijzonderste connecties op een rijtje hebben gezet. En uiteraard mag een overzicht van alle afleveringen in Visions, inclusief leuke weetjes, niet ontbreken!

Ook gaan we verder met het jubileumoverzicht van 50 jaar Lucasfilm, waar we een blik werpen op de verschillende technologische verwezenlijkingen en vernieuwingen die door Lucasfilm ontwikkeld zijn tijdens hun vijftigjarig bestaan. Ook kijken we naar de historische waarde van eerste drie films die zijn uitgebracht: ‘THX 1138’, ‘American Graffiti’ en ‘Star Wars’ (die pas later in 1981 A New Hope als titel meekreeg). 

En alvast vooruitlopend op The Book Of Boba Fett hebben we Boba’s vier belangrijkste missies besproken, gaat het over Bib Fortuna in ‘Yodapedia’ en de val van Boba Fett in de Sarlacc in ‘Creating Worlds’.  

Ook in het magazine: een interview met Juan Alonso (stuntperformer The Last Jedi en Solo), een overzicht van de laatste clubevenementen (Quizmeeting & FACTS), ‘Legends Leesgids’ (‘Fate of the Jedi’), LEGO overzicht, ‘Power of the Force II’ overzicht (The Expanded Universe figuren en voertuigen), ‘Let The Wookiee Win’ (‘Star Wars’ op de NES) het laatste deel over de lightsabers (ditmaal de replicas) en alle gebruikelijke reviews van boeken, comics en merchandise. 

Helaas hebben we in dit magazine ook een persoonlijk verlies om te verwerken met het overlijden van Gerald Home, een vriend van de fanclub. De acteur die Tessek en Verrack speelt in Return of the Jedi was geliefd onder de fans, en zijn dood raakte de redactie van het magazine enorm. We staan stil bij zijn leven in een In Memoriam.

Cover: Mathilde Machuel / Backcover: Ruben Goovaerts
Eindredacteur: Tim Veekhoven             
Redacteurs: Kevin Beentjes, Sander de Lange en Annelies Vervoort
Corrector: Annelies Vervoort
Artikels: Tim Veekhoven, Sander De Lange, Kevin Beentjes, Tom Gilson, Tom Wintmolders, Randy Roelants, Matthias Verboven, Mathias Van Meerhaeghe en Annelies Vervoort

Werkten mee aan dit magazine: Annelies Vervoort, Kevin Beentjes, Kris Van de Sande, Mathias Van Meerhaeghe, Mathilde Machuel, Matthias Verboven, Randy Roelants, Ruben Goovaerts, Sander De Lange, Tim Veekhoven, Tom Gilson, Tom Wintmolders,