Op zomerkamp tussen de sterren

Star Exploration biedt een zomerkamp aan in ‘een sterrenstelsel ver, ver weg’ van 22 juli tot en met 26 juli in Boutersem (tussen Tienen en Leuven). Als je interesse hebt, neem dan zeker contact op met Star Exploration.

Hassani Shapi overleden

Acteur Hassani Shapi (1973-2024) is vorige zaterdag overleden. De in Kenia geboren Shapi speelde Eeth Koth in Episode I en Episode II (archief). Shapi speelde regelmatig mee in Italiaanse films en series.

Bron: Fantha Tracks

Skeleton Crew: The Onyx Cinder

Er is een LEGO set online uitgelekt van de serie ‘Skeleton Crew’. Het betreft een schip uit de serie: de Onyx Cinder. De set bevat de vier kinderen en het personage gespeeld door Jude Law. De namen van de personages zijn net niet leesbaar. De LEGO set bevat 1325 stukjes en kost $129.99 in de USA. Normaal gezien was deze gepland voor 1 augustus, maar gezien de vertraging die de serie heeft opgelopen, zou het ons niet verbazen moest ook deze set later worden uitgebracht.

Bron: Brickbuiltblogs

Nieuwe LEGO sets

LEGO kondigt alweer nieuwe sets aan. Zo is er ten eerste een buildable C-3PO (75398) in de aard van Chewbacca en R2-D2 die recent werden uitgebracht.

In de reguliere reeks zien we de volgende sets:
– 75385 Ahsoka Tano’s Duel on Peridea – €54.99. Deze set bevat Ahsoka, Thrawn, Morgan Elsbeth, Ezra Bridger en een Night Trooper. In deze set zit dus opnieuw een figuurtje van Thrawn.

– 75396 Desert Skiff and Sarlacc Pit – €79.99. Deze set bevat een skiff, de sarlacc, Luke Jedi, Han Solo, Chewbacca, Lando Calrissian en Boba Fett.

Bron: Jaysbrick

LEGO Creative Droid Builder

Een van de nieuwe sets die LEGO heeft gepland is de ‘Creative Play Droid Builder’. In deze doos zit materiaal om vier Astromechs te maken: R2-D2, Chopper, QT-KT en R5-J2. De set zit vol met extra accessoires zoals een cowboy hoed, een strik of een pet om de droids op een gekke manier aan te kleden. Het extra figuurtje is eentje van de jonge Leia met Lola.

Bron: Bricksmegastore

Ben Mendelsohn in ‘Andor’ s2

Acteur Diego Luna sprak vorig weekend op de ACE Superhero Comic Con over het tweede seizoen van ‘Andor’ dat normaal te zien zal zijn in 2025. Luna zei dat verschillende personages uit Rogue One zullen terugkeren in de serie. In tegenstelling tot seizoen 1, zal seizoen 2 vier grote blokken bevatten van telkens drie episodes met telkens een jaar tussen.

Een van de acteurs die terugkeert in Ben Mendelsohn als Director Orson Krennic. Dat verklapte regisseur Alonso Ruizpalacios. De Mexicaanse cineast regisseerde de laatste drie afleveringen die rechtstreeks zullen aansluiten bij de start van Rogue One.

Bron: The Playlist

Marvel Comics Update

Marvel komt met belangrijk nieuws. De hoofdreeksen ‘Star Wars’ en ‘Darth Vader’ zullen immers stoppen na nummer 50 omdat ze dan de gebeurtenissen uit Return of the Jedi hebben bereikt. De tweede reeks speelde zich af tussen Episode V en VI en was behoorlijk druk qua avonturen. In september eindigen beide reeksen met een extra dik en groot nummer. Hoewel Marvel het nog niet heeft bevestigd, zullen de hoofdreeksen zich daarna afspelen na Episode VI tijdens de New Republic. Het zal de eerste maal ooit zijn dat een langlopende reeks deze periode zal behandelen in comics.

Bron: Marvel

Bekende gezichten in ‘The Acolyte’?

In aflevering 4 van ‘The Acolyte’ zijn een Cerean Jedi Master en een Kel Dor Jedi te zien.

Omdat Kel Dor moeilijk te herkennen zijn, bestond de kans dat dit Plo Koon was, maar dat is niet het geval. Het gaat om een nieuw personage genaamd Ithia Paan (bevestigd door de officiële X van Star Wars).

De Cerean is wel degelijk Ki-Adi-Mundi die we allen kennen uit de prequels en uit ‘The Clone Wars’. Uiteraard ziet hij er nu jonger uit. Er ontstond wat commotie rond de verschijning van de Jedi Master. Ten eerste vanwege zijn leeftijd. Maar deze leeftijd (geboren in 129 BBY) werd enkel in Legends vastgesteld en dus is er geen enkel conflict met reeds gepubliceerd materiaal. Ten tweede struikelt men ook over zijn quote “Impossible! The Sith have been extinct for a millennium.” Op dit moment heeft de Jedi Master geen enkel idee over wat er zich op Khofar afspeelt en we weten niet eens of de meester van Mae wel degelijk een Sith is.

Besluit:
Leeftijden in ‘Star Wars’ worden vaak en constant veranderd. Luke, Leia, Han Solo en Qui-Gon Jinn zijn slechts enkele personages waarvan de leeftijd in de loop der jaren is veranderd.

Historische docu’s van Lucasfilm online

Lucasfilm heeft een aantal historische documenataires op hun officieel kanaal op YouTube geplaatst. Deze documentaires werden destijds als bonusmateriaal gemaakt voor de dvd’s van ‘The Young Indiana Jones Chronicles’ en Lucasfilm zet ze nu gratis online. Ook scholen en universiteiten kunnen op deze manier gebruik maken van deze documentaires.

De eerste documentaire gaat over archeologie. Elke week zal er een nieuwe documentaire worden uitgezonden met als thema’s onder andere de Amerikaanse suffragette beweging, Harlems regiment van soldaten met een donkere huid in World War I en de oorsprong van filosofie.

Bron: Lucasfilm

‘Young Jedi Adventures’ seizoen 2

Goed nieuws voor fans van ‘Young Jedi Adventures’. De serie voor jonge kijkers gaat verder met een tweede seizoen. Op woensdag 14 augustus zullen nieuwe afleveringen te zien zijn op Disney+. In het nieuwe seizoen zullen de drie helden het universum rondreizen om bewoners in nood te helpen.

Bron: Fantha Tracks

Schrijvers van ‘Andor’ seizoen 2

De schrijvers van de afleveringen uit het tweede seizoen van ‘Andor’ zijn bekend. Zowel showrunner Tony Gilroy (1-3), Beau Willimon (4-6) en Dan Gilroy (7-9) keren terug. Willimon schreef de Narkina-5 verhaallijn en zou ook schrijven aan de film over de ‘Prime Jedi’. Dan Gilroy schreef de verhaallijn van Aldhani voor seizoen 1. Nieuw is Tom Bissell. Hij schreef onder andere voor de serie ‘The Mosquito Coast’ en voor verschillende hoog aangeschreven video games. ‘Andor’ seizoen 2 wordt volgend jaar verwacht.

Bron: FanthaTracks

Cantina is nieuwe HasLab (zoals verwacht)

Het nieuwste project van HasLab (crowdfunding voor een ‘arm’ bedrijf als Hasbro) is zoals verwacht de Mos Eisley Cantina die al een tijdje geleden even online was gelekt. De cantina komt in een basisversie (+/- € 500 met post in Europa) en een deluxe versie (+/- € 600 met post in Europa). Met de deluxe versie kan je een hele cantina vormen. De set komt met drie figuren: een mooie update van Wuher en de twee Tonnika Sisters, twee figuren die fans als sinds mensenheugenis vragen aan Hasbro. Met voldoende backers kunnen Greedo, Nabrun Leids en Arleil Shous daar ook nog bijkomen. Ook Shous is een nieuw figuur dat nooit eerder verscheen. De cantina zelf bevat heel veel details en heel veel accessoires zoals stoelen, tafels en drankglazen. Ook in de inkom en de bar zijn voorzien. De nissen zijn allemaal modulair gebouwd en de daken kunnen verwijderd worden.

Wel behoorlijk laag van Hasbro om figuren waar al jaren wordt naar gevraagd in een set te stoppen van € 500,00.

Je kan de cantina backen tot 8 juli. Daarna moet je anderhalf jaar (!) wachten op het item terwijl Hasbro ondertussen wel het geld van je rekening haalt.

Bron: Hasbro Pulse

Goede start voor ‘The Acolyte’

‘The Acolyte’ heeft zijn start niet gemist. De serie werd 4.8 miljoen maal bekeken tijdens de eerste dag dat de afleveringen online stonden. Dat is de meest bekeken première op Disney+ voor 2024 tot nog toe.

Onze podcast over Coppola

Op 14 mei is George Lucas 80 jaar geworden. Naar aanleiding van zijn verjaardag en indrukwekkende carrière, waarvoor hij onlangs gevierd werd met een Palme d’Or in Cannes, bespreken we in deze aflevering een van zijn beste vrienden en grootste invloeden in zijn carrière: Francis Ford Coppola.

Springcast
https://app.springcast.fm/15714/george-lucas-en-francis-ford-coppola

Spotify
https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ

Maria De Aragon is overleden

De Canadese actrice Maria De Aragon (1942-2024) is eind april overleden. De Aragon speelde de rol van Greedo in de pick-up shots die begin 1977 plaatsvonden is Los Angeles omdat George Lucas ontevreden was over het gefilmde materiaal voor de cantina in Engeland. De Aragon verbleef in een zorgcentrum stierf een natuurlijke dood.

Bron: FanthaTracks

Star Wars is jarig !

Vandaag is Star Wars jarig, want 47 jaar (1977) geleden verscheen de film in 32 Amerikaanse bioscopen. Ook Return of the Jedi (1983) en Solo (2018) werden vandaag in de bioscoop uitgebracht.

George Lucas in Cannes

George Lucas vertoeft momenteel op het Filmfestival van Cannes waar hij de Honorary Palm d’or zal ontvangen. Hij trotseerde er vandaag een fotomoment met de aanwezige fotografen.

Bron: George Lucas

Lucas vierde op Skywalker Ranch

George Lucas heeft zijn 80ste verjaardag gevierd op 18 mei op Skywalker Ranch. Lucas organiseerde er een groot feest met maar liefst 150 gasten. Er was onder andere een diner voorzien, een cocktail hour en daarna werd er gefeest en gedanst. Tussen de genodigden waren een heleboel bekende namen als Harrison Ford, Mark Hamill, Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Steven Spielberg, Robert de Niro, Peter Jackson, Oprah Winfrey, Warwick Davis en Steve Martin.

Bron: FanthaTracks

Fred Roos is overleden

Fred Roos is overleden op 89-jarige leeftijd. Roos was een trouwe medewerker van Francis Ford Coppola en produceerde ‘The Godfather II’, ‘Apocalypse Now’ en zijn nieuwste film ‘Megalopolis’. Roos was echter ook bekend als een van de beste casting directors uit de jaren 70 en hielp acteurs als Tom Cruise, Jack Nicholson, Richard Dreyfuss en Carrie Fisher aan hun eerste rollen.

Roos werkte ook samen met George Lucas. Hij was onder andere casting director van ‘American Graffiti’ waarin Harrison Ford een bijrol had. Enkele jaren later was het Roos die bij George Lucas opperde om Ford toch een kans te geven als Han Solo. Lucas had immers gezegd dat hij geen acteurs uit ‘Graffiti’ opnieuw wilde casten voor ‘Star Wars’. Roose zorgde er ‘toevallig’ voor dat Ford wat klusjes kon opknappen in het kantoor waar Lucas de casting sessies organiseerde voor de film. Ford las eerst nog de rol van Solo voor tijdens de audities van andere acteurs en op den duur besefte Lucas dat Ford de allerbeste keuze was voor de rol van Han.

Bron: Variety

‘Tales of the Empire’ in onze podcast

In de nieuwste aflevering van onze podcast praten we over ‘Tales of the Empire’, de zesdelige mini-reeks die recent op Disney+ is verschenen.

Springcast: https://app.springcast.fm/15714/tales-of-the-empire
Spotify: https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ