Hasbro Update Comic Con

Hasbro heeft daarnet het panel van Star Wars gehouden op Comic Con en er is best veel aangekondigd of getoond.

Black Series: Vernestra Rwoh, Bazil, Cassian Andor, Dedra Meero, Ahsoka (Peridea), Imperial Armored Commando (The Mandalorian s3), IG-12, Grogu & twee Anzellans (deluxe), Darth Maul met Bloodfin (CC exclusive) en Battle Droid met STAP (CC exclusives)

Pipelines Black Series: Kelnacca, Gideon Darktrooper, Praetorian Mando, Anakin (‘Ahsoka’), Phase 1 Rex (‘Ahsoka’), Bacara, BX Commando Droid en Prince Xizor

Vintage Collection: Thrawn (‘Ahsoka’): Ahsoka (Peridea), Cobb Vanth deluxe, Blurrg & Mando, Forge Armorer Playset en Jetpack Trooper (Fallen Order / Rebels).

Pipelines: Master Indara, Yord Fandar, Dedra Meero, Obi-Wan final outfit ‘Obi-Wan Kenobi’, Phase 1 Clone (‘Ahsoka’), Baylan Skoll, Shin Hati en Mandalorian Maul (‘Ahsoka’)

Foto’s YakFace.com

Boeken van ‘The Acolyte’

‘The Acolyte’ mag dan (voorlopig) zijn afgelopen, er zijn minstens vier interessante boeken gepland in verband met de serie. Ten eerste is er ‘Wayseeker’, een novel met Vernestra Rwoh in de hoofdrol die zich twintig jaar voor de serie afspeelt en waarin we zullen zien hoe Vernestra de overstapt maakt van een avontuurlijke Jedi naar een Jedi die betrokken geraakt bij politieke intriges. Verder werd er ook een Young Adult novel aangekondigd met Jecki Lon en Yord Fandar uit de serie. Dit boek zal zich ook voor de reeks afspelen.

Daarna werden er op Comic Con twee boeken officieel aangekondigd (maar zonder cover). Dat zijn ‘The Art of’ en de Visual Guide. Dat laatste boek was al een tijdje bekend, maar de titel werd toen gewijzigd. Al deze boeken verschijnen in 2025.

Bron: Screenrant

‘The Acolyte’ scoort goed online

Hoewel de laatste aflevering vorige week verscheen, blijft ‘The Acolyte’ aan de top van de streamingdiensten. Dit ondanks de blinde negatieve reacties die zelfs al online verschenen alvorens de eerste afleveringen op Disney+ verschenen.

Bron: Collider

Podcast over ‘The Acolyte’

Nieuwe aflevering van onze podcast. Sinds kort zijn alle afleveringen van The Acolyte, de meest recente Star Wars live action serie, te zien op Disney+. De serie speelt zich af in de periode van The High Republic (zie aflevering 58) en is daarmee de eerste die zich ver van de Skywalker Saga afspeelt. Met een compleet nieuwe en diverse cast en enkele gedurfde keuzes was de serie een doorn in het oog voor heel wat keyboard warriors, maar wat vonden wij ervan?

Springcast
Spotify

Nieuw artwork ‘Skeleton Crew’

Een officiële trailer of poster hebben we nog steeds niet gezien, maar in de USA heeft iemand een afbeelding opgemerkt van de serie die eind dit jaar naar Disney+ zou komen. Er wordt vermoed dat men op Comic Con meer gaat lossen over de reeks. Op de poster zie je van links naar rechts de kinderen Wim, Fern, Neel en KB. De naam van de droid (een van de bad guys?) is nog niet bekend.

Marvel bevestigt sprong in tijdslijn

Marvel heeft met een soort poster bevestigd dat de hoofdreeksen van de comics weldra de gebeurtenissen uit Episode VI hebben bereikt en dat men daarna de sprong gaat maken naar de New Republic. Dat is best interessant, want dit blijft een periode waarover heel weinig bekend is. Benieuwd hoeveel vrijheid de schrijvers gaan krijgen. Mogelijk komen hier zelfs verhalen in terecht die bestemd waren voor het afgelaste ‘Rangers of the New Republic’.

Preview: ‘Star Wars: Bestiary vol. 1’

In november krijgen we eindelijk nog eens een deftig sourcebook over fauna in het Star Wars-universum en de eerste preview is nu ook online verschenen. Het boek ziet er in elk geval erg mooi uit en je kan ook al een blik werpen op de inhoudstafel. Opvallend is dat dit volume 1 is en wij vragen ons dan af wat de inhoud zal zijn van volume 2.

Vijf Emmy nominaties voor ‘Ahsoka’

De reeks ‘Ahsoka’ heeft vijf Emmy nominaties in de wacht gesleept: Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes, Outstanding Period and/or Fantasy/Sci-Fi Hairstyling, Outstanding Prosthetic Makeup, Outstanding Special Visual Effects en Outstanding Sound Editing. De Creative Emmy Awards vinden plaats op 14 september.

Bron: Star Wars News

Op zomerkamp tussen de sterren

Star Exploration biedt een zomerkamp aan in ‘een sterrenstelsel ver, ver weg’ van 22 juli tot en met 26 juli in Boutersem (tussen Tienen en Leuven). Als je interesse hebt, neem dan zeker contact op met Star Exploration.

Hassani Shapi overleden

Acteur Hassani Shapi (1973-2024) is vorige zaterdag overleden. De in Kenia geboren Shapi speelde Eeth Koth in Episode I en Episode II (archief). Shapi speelde regelmatig mee in Italiaanse films en series.

Bron: Fantha Tracks

Skeleton Crew: The Onyx Cinder

Er is een LEGO set online uitgelekt van de serie ‘Skeleton Crew’. Het betreft een schip uit de serie: de Onyx Cinder. De set bevat de vier kinderen en het personage gespeeld door Jude Law. De namen van de personages zijn net niet leesbaar. De LEGO set bevat 1325 stukjes en kost $129.99 in de USA. Normaal gezien was deze gepland voor 1 augustus, maar gezien de vertraging die de serie heeft opgelopen, zou het ons niet verbazen moest ook deze set later worden uitgebracht.

Bron: Brickbuiltblogs

Nieuwe LEGO sets

LEGO kondigt alweer nieuwe sets aan. Zo is er ten eerste een buildable C-3PO (75398) in de aard van Chewbacca en R2-D2 die recent werden uitgebracht.

In de reguliere reeks zien we de volgende sets:
– 75385 Ahsoka Tano’s Duel on Peridea – €54.99. Deze set bevat Ahsoka, Thrawn, Morgan Elsbeth, Ezra Bridger en een Night Trooper. In deze set zit dus opnieuw een figuurtje van Thrawn.

– 75396 Desert Skiff and Sarlacc Pit – €79.99. Deze set bevat een skiff, de sarlacc, Luke Jedi, Han Solo, Chewbacca, Lando Calrissian en Boba Fett.

Bron: Jaysbrick

LEGO Creative Droid Builder

Een van de nieuwe sets die LEGO heeft gepland is de ‘Creative Play Droid Builder’. In deze doos zit materiaal om vier Astromechs te maken: R2-D2, Chopper, QT-KT en R5-J2. De set zit vol met extra accessoires zoals een cowboy hoed, een strik of een pet om de droids op een gekke manier aan te kleden. Het extra figuurtje is eentje van de jonge Leia met Lola.

Bron: Bricksmegastore

Ben Mendelsohn in ‘Andor’ s2

Acteur Diego Luna sprak vorig weekend op de ACE Superhero Comic Con over het tweede seizoen van ‘Andor’ dat normaal te zien zal zijn in 2025. Luna zei dat verschillende personages uit Rogue One zullen terugkeren in de serie. In tegenstelling tot seizoen 1, zal seizoen 2 vier grote blokken bevatten van telkens drie episodes met telkens een jaar tussen.

Een van de acteurs die terugkeert in Ben Mendelsohn als Director Orson Krennic. Dat verklapte regisseur Alonso Ruizpalacios. De Mexicaanse cineast regisseerde de laatste drie afleveringen die rechtstreeks zullen aansluiten bij de start van Rogue One.

Bron: The Playlist

Marvel Comics Update

Marvel komt met belangrijk nieuws. De hoofdreeksen ‘Star Wars’ en ‘Darth Vader’ zullen immers stoppen na nummer 50 omdat ze dan de gebeurtenissen uit Return of the Jedi hebben bereikt. De tweede reeks speelde zich af tussen Episode V en VI en was behoorlijk druk qua avonturen. In september eindigen beide reeksen met een extra dik en groot nummer. Hoewel Marvel het nog niet heeft bevestigd, zullen de hoofdreeksen zich daarna afspelen na Episode VI tijdens de New Republic. Het zal de eerste maal ooit zijn dat een langlopende reeks deze periode zal behandelen in comics.

Bron: Marvel

Bekende gezichten in ‘The Acolyte’?

In aflevering 4 van ‘The Acolyte’ zijn een Cerean Jedi Master en een Kel Dor Jedi te zien.

Omdat Kel Dor moeilijk te herkennen zijn, bestond de kans dat dit Plo Koon was, maar dat is niet het geval. Het gaat om een nieuw personage genaamd Ithia Paan (bevestigd door de officiële X van Star Wars).

De Cerean is wel degelijk Ki-Adi-Mundi die we allen kennen uit de prequels en uit ‘The Clone Wars’. Uiteraard ziet hij er nu jonger uit. Er ontstond wat commotie rond de verschijning van de Jedi Master. Ten eerste vanwege zijn leeftijd. Maar deze leeftijd (geboren in 129 BBY) werd enkel in Legends vastgesteld en dus is er geen enkel conflict met reeds gepubliceerd materiaal. Ten tweede struikelt men ook over zijn quote “Impossible! The Sith have been extinct for a millennium.” Op dit moment heeft de Jedi Master geen enkel idee over wat er zich op Khofar afspeelt en we weten niet eens of de meester van Mae wel degelijk een Sith is.

Besluit:
Leeftijden in ‘Star Wars’ worden vaak en constant veranderd. Luke, Leia, Han Solo en Qui-Gon Jinn zijn slechts enkele personages waarvan de leeftijd in de loop der jaren is veranderd.

Historische docu’s van Lucasfilm online

Lucasfilm heeft een aantal historische documenataires op hun officieel kanaal op YouTube geplaatst. Deze documentaires werden destijds als bonusmateriaal gemaakt voor de dvd’s van ‘The Young Indiana Jones Chronicles’ en Lucasfilm zet ze nu gratis online. Ook scholen en universiteiten kunnen op deze manier gebruik maken van deze documentaires.

De eerste documentaire gaat over archeologie. Elke week zal er een nieuwe documentaire worden uitgezonden met als thema’s onder andere de Amerikaanse suffragette beweging, Harlems regiment van soldaten met een donkere huid in World War I en de oorsprong van filosofie.

Bron: Lucasfilm

‘Young Jedi Adventures’ seizoen 2

Goed nieuws voor fans van ‘Young Jedi Adventures’. De serie voor jonge kijkers gaat verder met een tweede seizoen. Op woensdag 14 augustus zullen nieuwe afleveringen te zien zijn op Disney+. In het nieuwe seizoen zullen de drie helden het universum rondreizen om bewoners in nood te helpen.

Bron: Fantha Tracks

Schrijvers van ‘Andor’ seizoen 2

De schrijvers van de afleveringen uit het tweede seizoen van ‘Andor’ zijn bekend. Zowel showrunner Tony Gilroy (1-3), Beau Willimon (4-6) en Dan Gilroy (7-9) keren terug. Willimon schreef de Narkina-5 verhaallijn en zou ook schrijven aan de film over de ‘Prime Jedi’. Dan Gilroy schreef de verhaallijn van Aldhani voor seizoen 1. Nieuw is Tom Bissell. Hij schreef onder andere voor de serie ‘The Mosquito Coast’ en voor verschillende hoog aangeschreven video games. ‘Andor’ seizoen 2 wordt volgend jaar verwacht.

Bron: FanthaTracks

Cantina is nieuwe HasLab (zoals verwacht)

Het nieuwste project van HasLab (crowdfunding voor een ‘arm’ bedrijf als Hasbro) is zoals verwacht de Mos Eisley Cantina die al een tijdje geleden even online was gelekt. De cantina komt in een basisversie (+/- € 500 met post in Europa) en een deluxe versie (+/- € 600 met post in Europa). Met de deluxe versie kan je een hele cantina vormen. De set komt met drie figuren: een mooie update van Wuher en de twee Tonnika Sisters, twee figuren die fans als sinds mensenheugenis vragen aan Hasbro. Met voldoende backers kunnen Greedo, Nabrun Leids en Arleil Shous daar ook nog bijkomen. Ook Shous is een nieuw figuur dat nooit eerder verscheen. De cantina zelf bevat heel veel details en heel veel accessoires zoals stoelen, tafels en drankglazen. Ook in de inkom en de bar zijn voorzien. De nissen zijn allemaal modulair gebouwd en de daken kunnen verwijderd worden.

Wel behoorlijk laag van Hasbro om figuren waar al jaren wordt naar gevraagd in een set te stoppen van € 500,00.

Je kan de cantina backen tot 8 juli. Daarna moet je anderhalf jaar (!) wachten op het item terwijl Hasbro ondertussen wel het geld van je rekening haalt.

Bron: Hasbro Pulse