Jedi Knights Comic Series

Vanaf maart start een nieuwe serie van comics: Jedi Knights. De serie speelt zich af voor Episode I en in elk nummer dat een bepaald Jedi-duo de hoofdrol spelen, maar een algemeen verhaal zal alle delen met elkaar verbinden. Zo is er een nieuwe mysterieuze schurk die Qui-Gon Jinn wil vermoorden. Zijn de Jedi klaar om zich aan te passen aan een nieuwe realiteit?

Bron: Marvel

Hasbro Update vanop NYCC

Hasbro heeft enkele items aangekondigd op New York Comic Con. Zo bevestigde het de komst van de vier kinderen uit ‘Skeleton Crew’ in Black Series, net als Jod Na Nawood en pirate captain Brutus (die ook al eerder online was gelekt). Verder krijgen we een remake in de Vintage Collection van Dr. Evazan en een vernieuwde versie van een Snowtrooper. Jod Na Nawood uit ‘Skeleton Crew’ verschijnt ook in de Vintage Collection. Ten slotte is er ook nog een set van Sabine Wren met een Howler uit ‘Ahsoka’.

Episode I 25 jaar geleden in België

Vandaag (13 oktober) is het 25 jaar geleden dat Episode I eindelijk in de bioscoop in België verscheen, bijna een half jaar na de release in de USA. Wij waren daar helemaal niet blij mee, maar genoten tweemaal van veel aandacht van de media. In Kinepolis Antwerpen organiseerden we een event waar Hugh Quarshie (Panaka) en Jerome Blake (Mas Amedda, Rune Haako) te gast waren.

Greg Hildebrandt is er slecht aan toe

Tekenaar Greg Hildebrandt is er slecht aan toe. Hij sukkelt al een tijd met zijn gezondheid. Samen met zijn tweelingbroer Tim (die overleed in 2006) tekende Greg onder andere de poster van ‘Star Wars’ voor de UK release naar het voorbeeld van de ‘Style A’ poster van Tom Jung. Later tekenden ze nog artwork van ‘Star Wars’, onder andere de trading cards van ‘Shadows of the Empire’. De broers zijn ook bekend voor hun artwork van ‘Lord of the Rings’ in kalenders.

Bron: Eigen redactie

The Saga Museum

The Saga Museum of Star Wars Memorabilia is een initiatief van vier van de grootste verzamelaars van ‘Star Wars’-merchandising in de wereld. Zij hebben een idee om het beste uit hun verzamelingen te bundelen in een nieuw museum dat het allerbeste van merchandising moet vertegenwoordigen. Steve Sansweet, Gus Lopez, Duncan Jenkins en Lisa Stevens & Vic Wertz namen dit initiatief omdat ze stilaan beginnen te denken aan wat er met hun verzameling gaat gebeuren als ze er niet meer zijn. Dit wil ook niet zeggen dat hun persoonlijke musea of verzamelingen wordt stopgezet.

Je kan zelf het initiatief steunen op de website. Maar is dit eigenlijk geen initiatief dat Disney / Lucasfilm zou moeten nemen?

Bron: Saga Museum

Interview met Robert Watts

Naar aanleiding van het overlijden van Robert Watts eerder deze week hebben we een interview met hem op onze website gepubliceerd. Dat interview verscheen oorspronkelijk in TeeKay-421 Magazine 64 (voorjaar 2013).

Podcast over Hasbro playsets

In deze nieuwe aflevering van onze podcast praten we over de zeven playsets die Hasbro heeft uitgebracht in de ‘Power of the Force 2’-lijn. Welke deze playsets allemaal zijn, hoor je uiteraard tijdens onze podcast.

Springcast & Spotify

Robert Watts is overleden

Producent Robert Watts is op 86-jarige leeftijd overleden. Dit bericht is alvast door verschillende sites en media online te vinden. Watts was betrokken bij alle films van de originele trilogie als location manager (IV), associate producer (V) en coproducer (VI). Watts was niet alleen belangrijk voor de originele trilogie, maar werkte ook mee aan de eerste drie films van Indiana Jones als associate producer (‘Raiders’), producer (‘Temple of Doom’ en ‘The Last Crusade’). Andere films waar Watts aan werkte zijn ‘2001: A Space Odyssey’, ‘Papillon’ en ‘Who Framed Roger Rabbit’.

In Episode VI had hij een cameo als lieutenant Blanaid als een van de AT-ST drivers. Robert Watts was eveneens de halfbroer van Jeremy Bulloch (Boba Fett). Het was op Watts’ vraag dat Bulloch de rol van Boba aannam. In TeeKay-421 Magazine 64 konden we Robert Watts interviewen.

‘Skeleton Crew’ op EW

Entertainment Weekly heeft een artikel gepost over ‘Skeleton Crew’, de nieuwe serie die in december op Disney+ verschijnt. De website publiceerde twee foto’s, waaronder een van een groep piraten. Zij heten Vane (uit The Mandalorian), Gunter, Brutus (Shistavanen?), Pax (Gran) en Chaelt. Gunter (de cyborg) wordt gespeeld door Jaleel White (Steve Urkel).

Bron: EW

Nieuwe podcast: actualiteit

In de nieuwste aflevering van onze podcast praten over wat ons heeft beziggehouden in de wereld van Star Wars: de dood van James Earl Jones, het afvoeren van een tweede seizoen van ‘The Acolyte’ en natuurlijk ‘Star Wars: Outlaws’.

Springcast & Spotify

LEGO Sail Barge UCS

Foto’s van de nieuwe LEGO Sail Barge UCS zijn online opgedoken. De set bevat figuurtjes van C-3PO, R2-D2 (bartender), Max Rebo, Salacious Crumb, Gamorrean, Bib Fortuna, Kithaba, Vizam, Wooof en Leia in dance outfit. Vooral dat laatste figuurtje is misschien wat een verrassing omdat het de laatste jaren wat wordt vermeden. Verder valt het op dat er toch veel dezelfde figuurtjes opnieuw worden uitgebracht met uitzondering van Vizam en Wooof. Bij aankoop van de Khetanna krijg je een set van Luke’s lightsaber. De set zal beschikbaar zijn begin oktober.

Bron: Star Wars.com

Hasbro update Pulse Con

Hasbro heeft daarnet een aantal nieuwe items aangekondigd online tijdens Pulse Con.

Black Series: Prince Xizor, Commander Bacara, BX Commando Droid, Dagan Gera (‘Jedi: Survivor’), Luke Skywalker (ANH) en Princess Leia (ANH)

The Vintage Collection: Anakin Skywalker (Ahsoka), Clone Lieutenant (Ahsoka), Master Indara, Dedra Meero, Luke Skywalker (ANH) en Streets of Mos Eisley Playset

RPG: The Armorer helmet

Ewan McGregor krijgt ster

Acteur Ewan McGregor heeft zijn eigen ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame. Tijdens de inhuldiging sprak acteur Hayden Christensen over ‘Star Wars’-collega.

RIP John Cassaday

De Amerikaanse tekenaar John Cassaday is overleden op 52-jarige leeftijd. Cassaday tekende de eerste verhaallijn van de algemene ‘Star Wars’-reeks nadat Marvel de licentie op de comics opnieuw in handen had gekregen. Het eerste nummer werd met een miljoen verkochte exemplaren een van de meest verkochte comics van de afgelopen twintig jaar.

Cassaday lag in het ziekenhuis met een aandoening aan de hersenen. Hij was eveneens concept artist voor de film van ‘Watchmen’.

James Earl Jones overleden

De bekende acteur James Earl Jones is overleden op 93-jarige leeftijd. In zijn zoektocht naar de stem van Darth Vader kwam George Lucas uiteindelijk terecht bij Jones die de Sith Lord van zijn iconische stem voorzag. Jones vond zijn eigen bijdrage eigenlijk een soort van special effect en aanvaardde pas voor het eerst een credit op de aftiteling van Return of the Jedi. In het volgende TeeKay-421 Magazine blikken we terug op het leven en de loopbaan van Jones die uiteraard ook bekend is van ‘Conan the Barbarian’, ‘Coming to America’ en ‘The Lion King’.

‘Ahsoka’ wint Emmy Award

De serie ‘Ahsoka’ heeft een Emmy Award gewonnen voor ‘Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes’. Costume Designer Shawna Trpcic overleed vorig jaar op 23 oktober.

Sigourney Weaver in film van ‘The Mandalorian’

Actrice Sigourney Weaver (‘Alien’) heeft bevestigd dat ze meespeelt in ‘The Mandalorian and Grogu’, de film die in mei 2026 zal verschijnen. Dat gericht ging al een tijdje de ronde online, maar de actrice bevestigde het nieuws zelf tegen Deadline in Venetië waar ze een Lifetime Achievement Award kreeg op het filmfestival. Weaver is onder andere bekend uit de ‘Alien’-films, uit ‘Ghostbusters’ en ‘Avatar’.

Bron: StarWars News Net

Keanu Reeves was bijna Master Sol

Keanu Reeves is een van de acteurs die we ooit eens in een film of serie van ‘Star Wars’ kunnen zien opduiken. Lucasfilm is fan van zijn werk en de acteur was gevraagd om Master Sol te spelen in ‘The Acolyte’. Reeves had interesse, maar zijn agenda kwam niet overeen met de productie van de serie. Daardoor ging de rol naar Lee Jung-jae die Master Sol op een zeer geloofwaardige manier speelde. Lucasfilm zou Reeves blijven volgen in de toekomst.

Bron: StarWars News Net

Music by John Williams

Vanaf 1 november zal je op Disney+ kunnen kijken naar ‘Music by John Williams’, een nieuwe documentaire over het leven, de loopbaan en de muziek van de bekroonde componist. Meer is hierover momenteel niet geweten.

Bron: Star Wars op X

Onze podcast over de D23

In de nieuwste aflevering van onze podcast bespreken we het nieuws dat werd aangekondigd op de D23. de belangrijkste conventie voor fans van Disney, maar ook voor licentiehouders en franchises. Je kan dit nieuws weldra ook nog eens nalezen in het TeeKay-421 Magazine.

Springcast:
https://app.springcast.fm/15714/d23-disney-2024

Spotify:
https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ