Tony Gilroy blikt terug op ‘Andor’

Nu het eerste seizoen van ‘Andor’ is afgelopen, blikt showrunner Tony Gilroy op de officiële site terug op de serie die best verschillend was van de korte(re) series die we al kregen. Het gaat niet enkel over de drie hoofdpersonen, Cassian Andor, Luthen Rael en Mon Mothma, maar ook over de evolutie die Cassian meemaakte en over de gebeurtenissen op Narkina 5 en Ferrix in de laatste episode. Het tweede seizoen van ‘Andor’ wordt verwacht in 2024 en de productie is recent begonnen met filmen.

Bron: StarWars.com

Film ‘5-25-77’ eindelijk te koop

Vijf jaar jaar na de release is de film ‘5-25-77’ eindelijk te koop op Blu ray. De film is een coming of age verhaal van Patrick Read Johnson over een jongen die uitkijkt naar de release van ‘Star Wars’, vandaar uiteraard ook de titel. Producenten waren Fred Roos (casting director en producer) en Gary Kurtz (producer van ‘Star Wars’ en TESB die overleed in 2018). Opvallend is dat het project al begon in 2001.

Bron: Amazon (opgepast met bestellen voor douane- en andere sponsoring voor de staat)

Prequelacteurs in onze podcast

In onze nieuwste uitzending van de podcast overlopen we de bekende, en enkele minder bekende, acteurs uit de prequelfilms en praten we over de andere films en series waarin we hen al aan het werk zagen.

Bron: TeeKay-421 podcast

Bob Iger terug CEO van Disney

Bob Iger (71) keert verrassend terug als CEO van The Walt Disney Corporation. Hij vervangt Bob Chapek die drie jaar geleden de fakkel van Iger overnam, maar nu de prijs betaald voor een wisselvallig parcours. Chapek, die eerst hoofd was van de pretparken van Disney, had uiteraard de pech om te moeten afrekenen met Corona. De tegenvallende kwartaalresultaten hebben Chapek definitief de das omgedaan. Iger gaat nu twee jaar opnieuw aan de slag als CEO en zal vermoedelijk dus ook werken aan het vinden van een opvolger.

Bron: VRT

Studio Ghibli maakt kortverhaal met Grogu

Vandaag zou de Zenanimation “Grogu and Dust Bunnies” op Disney+ verschijnen. Hiermee komt ook meteen een einde aan de geheimzinnige post die de bekende studio Ghibli had gepost in verband met hun samenwerking met Lucasfilm. Zij zijn namelijk de studio achter deze originele Zenanimation.

Bron: StarWarsNews

Samenwerking met Studio Ghibli

Studio Ghibli, de bekende Japanse animatiestudio, heeft een tweet de wereld ingestuurd waarbij de logo’s van Lucasfilm en Studio Ghibli elkaar opvolgen. Blijkbaar is er dus een samenwerking in de maak. Gaat het om een episode van de nieuwe ‘Visions’ of er is er meer aan de hand?

‘Tales of the Jedi’ in onze podcast

In de nieuwste aflevering van onze podcast bespreken we de nieuwe miniserie Tales of the Jedi. Hierin volgen we via zes korte animatiefilms enkele belangrijke momenten uit het leven van twee (voormalige) Jedi: Ahsoka Tano en Count Dooku.

We bespreken onze favoriete en minder favoriete afleveringen en overlopen het inhoudelijk belang van deze korte maar krachtige serie. De podcast kan beluisterd worden via kanalen als Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Springcast zelf.

Bron: Springcast

Officieel: Cast van ‘The Acolyte’ aangekondigd

De hoofdcast van ‘The Acolyte’ is eindelijk officieel aangekondigd nu de serie in productie is gegaan. Naast Amandla Stenberg (The Hate U Give), die al gecast was, zien we ook Emmy Award-winnaar Lee Jung-jae (Squid Game), Manny Jacinto (Nine Perfect Strangers), Dafne Keen (His Dark Materials), Jodie Turner-Smith (Queen & Slim), Rebecca Henderson (Inventing Anna), Charlie Barnett (Russian Doll), Dean-Charles Chapman (1917) en Carrie-Anne Moss (The Matrix) terug in de lijst van acteurs en actrices. Dit zijn voornamelijk jongere acteurs die vooral in recente series hebben meegespeeld, met uitzondering van Moss die we uiteraard kennen uit ‘The Matrix’.

‘The Acolyte’ speelt zich af in de nadagen van The High Republic, zo’n 100 jaar voor Episode I. Een voormalige Padawan werkt opnieuw samen met haar voormalige meester om een reeks misdaden op te lossen, maar de duisternis loert meer dan ooit om de hoek, meer dan dat ze ooit konden beseffen.

Bron: StarWars.com

Dafne Keen in ‘The Acolyte’

De serie ‘The Acolyte’ blijft aan de top staan wat betreft geruchten. Nu zou ook actrice Dafne Keen gecast zijn. Keen speelde onder andere mee in de serie van ‘His Dark Materials’ en in ‘Logan’.

Bron: StarWarsNews

Zenanimation met Grogu

De Italiaanse Disney+ kondigde (per ongeluk) aan dat op 12 november een “kortverhaal” zal verschijnen met de naam ‘Grogu and Dust Bunnies’. Of dit liveaction is of animated is niet geweten. Niet veel later werd de post offline gehaald. Er staat echter ook ‘Zen’ bij vermeld wat ook zou kunnen wijzen op een eenvoudige ambient sound / musical video zoals er eerder al verschenen.

Bron: StarWarsNews

Producties: Stand van zaken

Volgens een bron van Bespin Bulletin zou ‘The Acolyte’ in productie zijn gegaan in het UK. Er zou vorige week gefilmd zijn geweest in de Shinfield Studios in Berkshire. Men verwacht dat de opnames zullen duren tot mei en dat de serie ergens in 2024 zal verschijnen. ‘The Acolyte’ is een duister verhaal dat zich afspeelt in de laatste dagen van The High Republic. Amandla Stenberg zal de hoofdrol vertolken en Lee Jung-Jae (Squid Game) de mannelijke hoofdrol. Jodie Turner Smith, Manny Jacinto en Charlie Barnett spelen volgend geruchten ook mee.

De opnames van het tweede seizoen van ‘Andor’ zouden volgende maand starten in het UK tot augustus. In de VS zouden de opnames van ‘Ahsoka’ zo goed als afgelopen moeten zijn (of misschien zelfs al afgelopen). ‘Skeleton Crew’ heeft nog opnames in de VS tot december en er zijn ook geruchten dat het vierde seizoen van ‘The Mandalorian’ in november zouden starten in de Manhatten Beach Studios.

Bron: Bespin Bulletin

Hasbro Update

Op MCM Comic Con in Londen heeft Hasbro een panel gehouden. Daar hebben ze toch best een aantal aankondigingen gedaan. We sommen het even op.

The Vintage Collection:
– Paz Vizsla (deluxe)
– Repack speeder bike & biker scout
– Repacks Wooof, Saelt-Marae, Kithaba en Lathe

Black Series:
– Ackbar vintage colors re-deco
– Bastila Shan (TOR)
– Darth Malak (KotOR)
– Mic (Stormtrooper uit Marvel Comics)
– Doctor Aphra (nieuwe versie)
– Mara Jade (‘Dark Force Rising’)
– Pipeline figuren: Jerjerrod, Cad Bane (‘The Book of Boba Fett’), Nien Nunb, Ahsoka (TCW eerste seizoenen, MagnaGuard, Clone trooper phase 2 en Omega uit het 2de seizoen van ‘The Bad Batch’

Bron: Jedi News

Muziek ‘Tales of the Jedi’ online

De soundtrack van de nieuwe serie ‘Tales of the Jedi’ van Kevin Kiner is online te beluisteren via de bekende platformen zoals Spotify. De serie bestaat uit zes afleveringen, maar de soundtrack bevat toch 25 nummers.

Bron: Spotify

Favreau over ‘Skeleton Crew’

Jon Favreau heeft in een interview enkele hints gedropt over de mogelijkheid dat er elementen uit ‘Skeleton Crew’ kunnen verschijnen in het vierde seizoen van ‘The Mandalorian’. ‘Skeleton Crew’ is de serie van Jon Watts (‘Spider-Man: No Way Home’) met onder andere Jude Law. Favreau beschrijft de serie als volgt: “To have this young, Amblin-feeling movie with young people, who grew up in the Star Wars world and are exposed to adventure”. Hij voegde eraan toe dat hij rekening kan houden met de nieuwe elementen die voor ‘Skeleton Crew’ zijn bedacht als hij het vierde seizoen van ‘The Mandalorian’ gaat schrijven. Dus het is niet onmogelijk dat personages uit de ene reeks te zien zullen zijn in de andere aangezien ‘Skeleton Crew’ zich in dezelfde periode afspeelt als ‘The Mandalorian’.

Bron: StarWarsNews

Melshi in ‘Andor’

Als je de nieuwste aflevering van ‘Andor’ nog niet hebt gezien, hoef je niet per se voort te lezen. Want niemand minder dan Ruescott Melshi maakt zijn debuut in de reeks. Melshi zal later aan de zijde van Cassian het Rogue One team vervoegen naar Scarif als een Rebel Commando Sergeant. Daarvoor leidde hij ook Extraction Team Bravo om Jyn Erso te bevrijden op Wobani.

Bron: Yodapedia

Wave 2 Micro Galaxy Squadron

Jazwares is goed gestart met de Micro Galaxy Squadron reeks en wave 2 komt er ook stilaan aan. Daarin zitten best weer een aantal interessante releases:
* Sabine Wren’s TIE fighter
* TIE fighter battle damage
* Hera’s A-wing
* Yoda’s starfighter
* Luke’s snowspeeder
* Antoc Merrick’s Blue Leader X-wing
* Ahsoka’s Jedi interceptor met Hyperspace Ring
* Bo-Katan en een Gauntlet starfighter
* AAT
* LAAT/i Gunship
* Havok Marauder (‘The Bad Batch’)
* De mystery boxes bevatten Din Djarin met speeder bike, escape pod met R2-D2, Obi-Wan, Leia met speeder, Clone met BARC, STAP met battle droid, STAP met Anakin, Hunter met AT-RT.

Bron: Yahoo

Count Dooku te gast in onze podcast

Morgen verschijnt op Disney+ Tales of the Jedi, met onder andere afleveringen rond een lost Jedi: Count Dooku. Naar aanleiding hiervan bespreken we de meest stijlvolle slechterik uit Star Wars in onze nieuwste aflevering van onze podcast. Wat vinden we van het personage? Wat is zijn rol in de series? Waarom was Christopher Lee de beste keuze om Dooku te vertolken?

Bron: Springcast

Geruchten film Lindelof

Er zijn nieuwe geruchten over het ‘Star Wars’-filmproject van Damon Lindelof. Regisseur Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) wordt nu gekoppeld aan het project. De productie voor dit project zou zeker nog niet voor morgen zijn, want er bestaat nog geen script. Maar bronnen hadden het wel over het belang van een regisseur die op tijd zelf zijn / haar visie kan steken in het verhaal.

Bron: Deadline

Muziek ‘Andor’ morgen deels online

De soundtrack van ‘Andor’ van Nicholas Britell is anders dan wat we gewoon zijn, maar past wel erg goed bij de serie. Morgen wordt de muziek van de eerste vier episodes uitgebracht online. Die kan je dan beluisteren via Spotify of andere kanalen. De muziek van de andere episodes volgt later in twee delen.

Bron: StarWarsNews

Rejwan niet langer Senior VP bij LFL

Michelle Rejwan is niet langer Senior Vice President van Live Action Development & Production bij Lucasfilm. Rejwan blijft wel als producente aan de slag voor Lucasfilm en Disney. Rejwan was eigenlijk de rechterhand van Kathleen Kennedy en moest als Senior VP alle live-action series voor Disney+ coördineren. Ze fungeerde tegelijk ook als executive producer. Dat deed ze voor ‘Obi-Wan Kenobi’ en ‘Andor’, maar ook nog voor komende projecten als de serie van Willow en de toekomstige film van Taike Waititi.

Bron: Deadline