Lezing: 40 Jaar Return of the Jedi op FACTS

Op zaterdag 1 april (geen grap) zal TeeKay-421 voorzitter Tim Veekhoven een lezing geven over ’40 Jaar Return of the Jedi’ op FACTS. Iedereen is uiteraard welkom!

De lezing vindt plaats van 12u30 tot 13u30.

Bron: FACTS

Steven Knight nieuwe schrijver voor film

Nu Damon Lindelof en Justin Britt-Gibson het project van de nieuwe SW-film hebben verlaten, zou Lucasfilm met Steven Knight al een vervanger hebben gevonden. Knight is vooral bekend als schrijver van de serie ‘Peaky Blinders’. De draft van Lindelof en Britt-Gibson is klaar, maar toch zou Knight het nu overnemen. Lindelof zei onlangs nog deze quote over zijn betrokkenheid bij de nieuwe film “Maybe I shouldn’t be cooking. Maybe I should just be eating. We’ll just leave it at that point”.

Bron: Joblo

Auteur Michael Reaves overleden

Schrijver Michael Reaves is overleden. Reaves werd geboren in 1950 en was gekend als schrijver van verhalen van tekenfilms uit de jaren 80, maar ook als auteur van boeken. Reaves’ eerste opdracht in de wereld van ‘Star Wars’ waren teleplays van aflevering van ‘Droids’ (“The Tail of the Roon Comets”) en ‘Ewoks’ (“The Raich” en “Hard Sell”). Later zou hij ook verschillende boeken schrijven uit het prequel-tijdperk, namelijk ‘Darth Maul: Shadow Hunter’, ‘MedStar Duology’ met Steve Perry, ‘Death Star’ met Perry, ‘Coruscant Nights’ trilogy, ‘Shadow Games’ met Bohnhoff en ‘The Last Jedi’.

Reaves schreef ook nog episodes voor andere bekende tekenfilms zoals ‘The Real Ghostbusters’, ‘He-Man’, ‘Dungeons and Dragons’, ‘Transformers’, ‘My Little Pony’, ‘Superman’ en ‘Batman: The Animated Series’. Hij schreef ook voor ‘Star Trek: The Next Generation’.

Bron: FanthaTracks

Leven van Mark Boudreaux in gevaar

Mark Boudreaux (68) is geen acteur of speelde geen rol bij het maken van de films of series. Toch heeft hij een cruciale rol gespeeld in het leven van duizenden kinderen. Boudreaux was immers een van de hoofdontwerpers bij Kenner en ontwierp speelgoed als de Millennium Falcon, de Micro Collection en de Mini-Rigs. Boudreaux werkte ook aan de Big Millennium Falcon en aan andere reeksen zoals Batman, Transformers en Jurassic Park.

Boudreaux is er echter zeer slecht aan toe. Hij raakte ernstig besmet met Corona in februari 2022 en was sindsdien gekoppeld aan een beademingsmachine. Door de besmetting verloor hij ook zijn spraak, maar hij is wel bij bewustzijn. Het hospitaal waar hij verblijft, wou eerst de machine loskoppelen, maar nadat ze hun mening toch hadden herzien, willen ze nu stoppen met de dialyse aangezien hij ondertussen ook problemen heeft gekregen met de nieren. Zijn echtgenote probeert alsnog de beslissing van het hospitaal ongedaan te maken.

Bron: The Epoch Times (waarschuwing voor een aangrijpende foto)

Black Series Luke & Grogu

Het zogenaamde ‘build up pack’ van Luke en Grogu is online verschenen. Dit is een deluxe Black series set met accessoires die te zien waren op Ossus in ‘The Book of Boba Fett’. De set bevat uiteraard sowieso figuren van Luke en Grogu. Echt nieuw zijn de verschillende accessoires.

Bron: YakFace

Lindelof haakt af voor nieuwe film

Zit er weer een dik haar in de boter bij de productie van de nieuwe ‘Star Wars’-film? Het lijkt er in elk geval op, want verschillende websites melden dat schrijvers Damon Lindelov en Justin Britt-Gibson het project van de geplande nieuwe film hebben verlaten, kort nadat ze hun draft van het verhaal aan Lucasfilm hadden overhandigd. Lucasfilm zou wel al een nieuwe schrijver in het vizier hebben. Sharmeen Obaid-Chinoy zou wel nog steeds fungeren als regisseur. Lucasfilm zou op december 2025 mikken als release datum. Er werd verwacht dat er officieel nieuws zou worden verkondigd op Celebration, maar dit lijkt nu niet meer zo zeker.

Bron: The Direct

Paul Grant overleden

Paul Grant (56) is overleden. De Britse acteur vertolkte de rol van een Ewok in Return of the Jedi, maar speelde ook mee in films als ‘Legend’, ‘Labyrinth’ en ‘Harry Potter’. Grant stortte vorige donderdag neer in een metrostation in Londen en werd nog tevergeefs naar het ziekenhuis gebracht. Grant had geen makkelijk leven. Hij laat drie kinderen achter.

Bron: HLN

Opnames voor ‘Andor’ in Spanje

Seizoen 2 van ‘Andor’ is momenteel in productie. Op dit moment wordt er gefilmd in Spanje, in het Ciudad de las Artes in Valencia.

Bron: LasProvincias (betaalmuur)

Pluche Nubs op komst

Op 4 mei debuteert ‘Young Jedi Adventures’ op Disney+ met onder andere de Pooba Youngling Nubs. Het zal je niet verbazen dat er een pluche exemplaar van zal verschijnen, maar wel verrassend is dat ToyChamp dit item heeft aangekondigd op hun site. Lucasfilm heeft immers nog geen enkele merchandising aangekondig van deze serie die gericht is op kleuters. ToyChamp zegt dat de pluche binnenkort zal beschikbaar zijn.

Bron: ToyChamp

Nieuwe LEGO set uit ‘The Mandalorian’

Er komt nog een nieuwe LEGO set uit van ‘The Mandalorian’, deze maal uit “Chapter 18: Mines of Mandalore”. Het betreft de ‘Spider Tank’ waarmee Din Djarin, Grogu en Bo-Katan te maken krijgen op weg naar de mijnen op Mandalore. De set bevat Din Djarin, Bo-Katan (nieuwe versie) en Grogu. De set staat ingepland om op 1 augustus te verschijnen.

Bron: JediNews

‘The Acolyte’ filmt op Madeira

Volgens locale bronnen wordt er momenteel op het Portugese eiland Madeira gefilmd voor ‘The Acolyte’, de liveaction reeks die zich afspeelt op het einde van de High Republic. De opnames waren al een tijdje aan de gang in het UK, maar nu werd er ook gefilmd in het Fanal Forest dat afgesloten zal worden van 19 tot 22 maart. Momenteel zijn er ‘slechts’ twee series in productie: ‘The Acolyte’ en ‘Andor’ seizoen 2.

Bron: StarWarsNewsNet

Lidmaatschap: belangrijke mededeling

Beste leden van TeeKay-421 vzw

Na twintig jaar hebben we besloten om de prijs van het abonnement (lidmaatschap) te verhogen van € 15,00 naar € 20,00 in België en van € 25,00 naar € 30,00 in Nederland. Alles is gedurende de voorbije twintig jaar duurder geworden, niet enkel de dagelijkse werking van onze fanclub, maar ook de prijs van het papier is bijvoorbeeld de laatste jaren gestegen.

Het nieuwe bedrag van € 20,00 gaat in bij je eerstvolgende vernieuwing en geldt ook voor nieuwe leden. Vergeet ook je eventuele domiciliëring niet aan te passen.

Opgelet!
– Enkel wie na Magazine 103 moet vernieuwen, betaalt nog € 15,00 zoals vermeld op de brief bij Magazine 103.

– Voor wie meerdere jaren heeft verlengd in het verleden, verandert er niets.

– Vanaf heden zal het wel enkel mogelijk zijn om een abonnement te nemen voor maximaal twee jaar. Dit vanwege administratieve redenen.

Word Lid

Lindelof’s script is klaar

Terwijl eerder duidelijk werd dat de projecten ‘Rogue Squadron’ en de film van Kevin Feige in de ijskast zijn beland, lijkt de film van Damon Lindelof er wel degelijk aan te komen. Het script is klaar en er zouden ook al acteurs gecast zijn. Een aankondiging zal niet lang meer op zich laten wachten en meer dan vermoedelijk zal dat op Celebration gebeuren, begin volgende maand in Londen.

Sharmeen Obaid-Chinoy zal fungeren als regisseur. Ze regisseerde onder andere al afleveringen van ‘Ms. Marvel’. De film zou zich na de gebeurtenissen uit de sequels afspelen.

Bron: StarWarsNewsNet

Boeken update met Visual Guide

In november verschijnt de ‘Dawn of Rebellion’ Visual Guide. In dit sourcebook van DK Publishing komen het eerste seizoen van ‘Andor’ en ‘Obi-Wan Kenobi’ aan bod. Aangezien ‘Andor’ ook nog een tweede seizoen krijgt, is het misschien een ietwat verrassende keuze, zeker wanneer er van ‘The Mandalorian’ en ‘The Book of Boba Fett’ nog geen enkel degelijk boek is verschenen. Mogelijk wacht men daarmee tot alle seizoenen zijn verschenen, maar toch brengt men nu al een boek uit van ‘Andor’. In elk geval, wij klagen niet en kijken erg uit naar de eerste Visual Guide sinds die van Episode IX.

Verder werd ook ‘Return of the Jedi: From a Certain Point of View’ aangekondigd. Dit verwachte leesboek bevat tal van kortverhalen die zich afspelen tijdens de gebeurtenissen van Episode VI, vergelijkbaar met de legends novels ‘Tales of Jabba’s Palace’. De lijst van personages werd nog niet aangekondigd. Die van de verschillende schrijvers / schrijfsters wel.

Foto’s van Retro Collection

De figuren uit de nieuwe Retro Collection wave zijn verschenen. Deze personages komen deze maal uit ‘The Book of Boba Fett’: Boba Fett (Dune Sea), Tusken Warrior, Fennec Shand, Krrsantan, Cad Bane, Din Djarin en Grogu.

Bron: Yak Face & Galactic Figures

©Galacticfigures.com

LEGO pakt uit met ‘The Mandalorian’

Twee nieuwe sets zijn op komst van LEGO uit de eerste aflevering van het 3de seizoen van ‘The Mandalorian’. Het gaat om de “Pirate Snub Fighter” met twee Nikto piraten, Vane en eentje zonder naam. Ook het schip zelf kreeg geen betere benaming. Deze set bevat 285 stukjes en verschijnt op 1 mei.

Er zal ook een Microfighter komen van de N-1 Royal Naboo Starfighter van Din Djarin en Grogu. Deze kleine set verschijnt begin augustus en telt 88 stukjes.

Bron: Screenrant

Ron Beck overleden

Ron Beck is op 97-jarige leeftijd overleden op 18 februari. Deze Britse kostuumontwerper werkte aan ‘A New Hope’ en ‘Return of the Jedi’ als wardrobe supervisor. Dat is de persoon die verantwoordelijk is voor de zorg van alle gebruikte kostuums tijdens een productie. Beck was een specialist in zijn vak, want hij werkte aan tal van bekende films als wardrobe assistant. Denk maar aan films als ‘A Clockwork Orange’, ‘Barry Lyndon’, ‘The Shining’, ‘Flash Gordon’, ‘Temple of Doom’ en ‘The Last Crusade’.

Bron: IMDB

Panel op Celebration met Sander De Lange

Redacteur Sander De Lange van het TeeKay-421 Magazine zal op Celebration Europe deelnemen aan een panel. Sander heeft al verschillende reizen gemaakt naar locaties waar werd gefilmd voor ‘Star Wars’ en daarover zal hij dan ook vertellen in het panel ‘Star Wars Tourism: Visiting the Galaxy Far, Far Away on Earth’. In dit panel, dat ook op de vorige edities plaatsvond, zal er een focus zijn op Europa.

Het panel vindt plaats op 07 april en start om 11u00.

Het panel op Celebration in 2022 in de USA

Première ‘The Mandalorian’ seizoen 3

Gisteren was een delegatie van onze fanclub aanwezig op het event dat Disney België organiseerde in Cinema White in Brussel. De eerste aflevering werd getoond op een groot scherm en achteraf kregen we allemaal nog enkele leuke geschenkjes.

TeeKay-421 zorgde voor vijftig quizvragen over ‘The Mandalorian’ die de genodigden konden oplossen tijdens de receptie.

‘The Mandalorian’ te gast in Londen

Volgende week woensdag start het langverwachte derde seizoen van ‘The Mandalorian’ op Disney+. Ter promotie van deze start, brachten executive producer Jon Favreau en acteur Pedro Pascal een bezoek aan Londen. Daar is namelijk ‘The Forge’ geopend, een pop-up ervaring over de serie. Daar kan je onder andere een soort Beskar-achtige staaf laten maken door een echte smid. Fans zullen wel snel moeten zijn, want ‘The Forge’ is slechts open op 22 en 23 februari.