Vanity Fair over ‘Andor’

Vorige week was er al een uitgebreid artikel over ‘Obi-Wan Kenobi’ en over de andere nieuwe series op Disney+ in Vanity Fair, maar nu gaat het magazine dieper in op de eerstvolgende serie na ‘Obi-Wan Kenobi’: ‘Andor’. Onder andere Cassian zelf en Mon Mothma komen aan bod. Showrunner Henry Gilroy geeft tekst en uitleg bij het eerste seizoen dat effectief twaalf episodes zal tellen. Gilroy bevestigde ook dat K-2SO nog niet te zien zal zijn in de reeks, maar dat de voorbereidingen voor een tweede seizoen al bezig zijn.

Bron: Vanity Fair

Colin Cantwell is overleden

Colin Cantwell is overleden op 90-jarige leeftijd. Cantwell was een van de eerste personen die door George Lucas werden aangenomen om aan ‘Star Wars’ te werken. Cantwell maakte concept art voor verschillende iconische schepen en voertuigen zoals de Star Destroyer, de TIE fighter, de X-wing, Luke’s landspeeder, de Death Star en de eerste versie van de Millennium Falcon. Ter ere van hem werd een ontwerp van een Star Destroyer die in Solo verscheen, de Cantwell-class Arrestor Cruiser genoemd.

Bron: Fantha Tracks

Cantwell & Lucas

Hoe goed ken je Obi-Wan Kenobi?

Volgende week start de reeks ‘Obi-Wan Kenobi’ op Disney+, maar hoe goed ken je Obi-Wan eigenlijk? De antwoorden vind je onder de foto.

 1. Hoe oud was Obi-Wan Kenobi toen hij door Darth Vader werd ‘gedood’ aan boord van de Death Star?
 2. Wat is de naam van de planeet waar Obi-Wan werd geboren?
 3. De hoeveelste Padawan van Qui-Gon Jinn was Obi-Wan?
 4. Hoe heette Obi-Wans Besalisk vriend en informant die hem onder andere richting Kamino stuurde in Episode II?
 5. Op welke planeet ontmoette Obi-Wan voor het eerst Asajj Ventress?
 6. Wat was de bijnaam van Obi-Wan tijdens de Clone Wars?
 7. Welke clone eenheid leidde Obi-Wan Kenobi vaak tijdens de Clone Wars?
 8. Hoeveel maal zegt Obi-Wan “I’ve got a bad feeling about this” in de films?
 9. In welke regio op Tatooine bevond zich de woning van Obi-Wan Kenobi?
 10. Tegen wie zei Obi-Wan “In my experience, there’s no such thing as luck”?
 11. Hoeveel maal verschijnt Obi-Wan als Force ghost voor Luke Skywalker?
 12. Sir Alec Guinness won de Academy Award voor Best Actor in a Leading Role in 1958. Voor welke film?
 13. Ewan McGregor zijn oom speelde zelf ook mee in de ‘Star Wars’-saga. Hoe heet hij en welke rol speelde hij?
 14. Een van de eerste merchandise die ooit verscheen van Obi-Wan werd gemaakt door California Originals. Weet je over welk item het gaat?
 15. Op de 2004 dvd release veranderde er wat aan de scène waarin Obi-Wan de tractor beam uitschakelt aan boord van de Death Star. Weet je wat er was veranderd?
Antwoorden:
1. 57 jaar
2. Stewjon (genaamd naar Jon Stewart)
3. De eerste
4. Dexter Jettster
5. Cato Neimoidia (Bron: Brotherhood)
6. The Negotiator
7. 212th Attack Battalion
8. Tweemaal (1x in Episode I en 1x in Episode III)
9. De Jundland Wastes
10. Han Solo
11. Viermaal (Hoth, Dagobah, Dagobah en Endor)
12. ‘The Bridge on the River Kwai’
13. Denis Lawson, Wedge Antilles (Lawson is de broer van McGregors moeder)
14. Het betreft een ‘tankard’ of een grote tas (om uit te drinken) in de vorm van Obi-Wans hoofd
15. De tekst ‘Power – Tractor Beam 12’ was omgezet naar het Aurebesh script.

Celebration at home

Volgende week vindt van donderdag tot zondag de nieuwe editie van Celebration plaats in Anaheim. Toch een troost voor wie thuisblijft, de belangrijkste panels worden gestreamed, ook al is de kans groot dat er bepaalde footage niet zal worden uitgezonden. Officiële trailers verschenen sowieso wel op YouTube even later. We hebben voor jullie de interessantste panels die te volgen zijn op een rijtje gezet:

Donderdag 26/05
20.00 uur • 11:00 AM – 12:30 PM
Lucasfilm’s Studio Showcase: panel over de nieuwe producties

Vrijdag 27/05
20.00 uur • 11:00 AM – 12:00 PM
Light & Magic: Over de nieuwe documentaire op Disney+ over ILM met onder andere Lawrence Kasdan.

23u00 • 2:00 PM – 3:00 PM
Star Wars: Attack of the Clones 20th Anniversary Celebration

Zaterdag 28/05
20.00 uur • 11:00 AM – 12:00 PM
Mando+ : A Conversation with Jon Favreau & Dave Filoni

23.30 uur • 2:30 PM – 3:30 PM
Tales of the Jedi: Panel over de nieuwe animatiereeks van korte filmpjes.

Zondag 29/05
20.00 uur • 11:00 AM – 12:00 PM
Star Wars: The Bad Batch Season 2

0.30 uur • 3:30 PM – 4:30 PM
Celebration Anaheim Closing Ceremony
Location: The Galaxy Stage

Nieuwe Volkswagen commercial

Volkswagen heeft een nieuwe commercial gelanceerd die gelinkt aan de release van ‘Obi-Wan Kenobi’. Verschillende personages en droids (kijk goed naar de nieuwe droid) maken hun opwachting in de commercial.

Hyperspace Stories

Hyperspace Stories is de naam van een nieuwe reeks comics die Dark Horse zal uitbrengen. In augustus verschijnt het eerste nummer in een reeks van twaalf. Hyperspace Stories zullen verschillende verhalen bevatten uit verschillende periodes van het universum. Het eerste nummer speelt zich af tijdens de Clone Wars.

Bron: FanthaTracks

Nieuwe reportage in Vanity Fair

De traditie wordt voortgezet. Vanity Fair heeft opnieuw een reportage geplaatst over ‘Star Wars’ met deze maal een focus op de nieuwe liveaction reeksen die momenteel in productie zijn of verwacht worden op Disney+, namelijk ‘Obi-Wan Kenobi’, ‘Andor’, ‘Ahsoka’ en ‘The Mandalorian’ S3. Op de cover staan dan ook Rosario Dawson, Pedro Pascal, Ewan McGregor en Diego Luna in hun rollen uit de serie. Er zijn ook nog extra foto’s waarop onder andere Mon Mothma staat uit ‘Andor’. Het lange artikel gaat vooral over de nieuwe series en over de overgang van films naar series. Zo was er ooit een plan om Boba Fett te laten optreden in een film van James Mangold (‘Indiana Jones 5’).

Er is ook sprake van een nieuwe serie met de codenaam ‘Grammar Rodeo’ (een verwijzing naar ‘The Simpsons’). Die serie zou zich in dezelfde periode afspelen als ‘The Mandalorian’. Het verhaal is geheim, maar jonge acteurs zouden de hoofdrollen spelen, zoals uit de klassiekers in de jaren ’80 zoals ‘The Goonies’ of recenter zoals in ‘Stranger Things’

Cover van het magazine

Kathleen Kennedy had het ook over nieuwe films. Ze herhaalde opnieuw “dat er een plan” is, maar dat het verhaal voorrang heeft op de manier waarop het verteld wordt. Volgens Vanity Fair zou de film van Taika Waititi en Krysty Wilson-Cairns eerst verschijnen, ‘Rogue Squadron’ van Patty Jenkins lijkt toch nog niet volledig van de radar verschenen.

Bron: Vanity Fair
Bron: YouTube (maken van de foto’s)

Interview met Hayden Christensen

Hayden Christensen staat weer volop in de schijnwerpers. De nu 41-jarige Canadese acteur werd twintig jaar geleden gecast om de cruciale rol van Anakin Skywalker te spelen in Episode II en III. Christensen keert nu terug naar de rol van Darth Vader voor de serie ‘Obi-Wan Kenobi’. In een interview op de officiële site blikt hij terug op zijn rol in de prequels.

Bron: StarWars.com

George Lucas is jarig !

George Walton Lucas Jr. is jarig en blaast vandaag 78 kaarsen uit. De bedenker van ‘Star Wars’ (en Indiana Jones) werd 78 jaar geleden geboren in Modesto, Californië. We wensen hem uiteraard nog vele jaren in goede gezondheid.

Cover van ‘The Princess and the Scoundrel’

Op 16 augustus verschijnt de novel ‘The Princess and the Scoundrel’ van Beth Revis. In het verhaal trouwen Han en Leia en brengt het koppel een bezoekje aan de Halcyon cruiser, ze gaan er zelfs mee op huwelijksreis. Nu is de cover aangekondigd van Oliver Cuthbertson, een cover die wel wat ‘classic vibes’ oproept.

Cast ‘Obi-Wan Kenobi’ in Berlijn

Regisseur Deborah Chow, Ewan McGregor, Moses Ingram en Hayden Christensen werden gisteren gespot in Berlijn naar aanleiding van een promo tour voor ‘Obi-Wan Kenobi’. Mogelijk wordt er nog wat info gelost over de reeks alvorens die begint op 27 mei. Dat zal sowieso nog het geval zijn op Celebration. Hayden lijkt zich opnieuw erg goed te voelen als Darth Vader gezien de kledij die hij droeg.

Bron: Fantha Tracks

Nieuwe podcast: 20 Jaar Attack of the Clones

Nieuwe aflevering van onze podcast: 20 jaar Attack of the Clones !

Mei is Star Wars maand! En dit jaar vieren we een speciale verjaardag: de tweede prequelfilm, Attack of the Clones, wordt 20 jaar! We blikken terug op onze eerste ervaringen met de film en bespreken hoe we er nu, 20 jaar later, naar kijken.

Bron: TeeKay-421 Podcast

Officieel: ‘Ahsoka’ in productie

De serie ‘Ahsoka’ is officieel in productie gegaan. Het nieuws werd door op social media door officiële kanalen van Lucasfilm aangekondigd. Benieuwd of we meer nieuws gaan krijgen over de casting van de reeks.

Behind the Mac: Skywalker Sound

Apple heeft op zijn YouTube-kanaal een documentaire van een kwartier geplaatst over Skywalker Sound, een van de bedrijven van Lucasfilm die tal van films en series hebben voorzien van geluid. Uiteraard komen ook verschillende geluiden uit de ‘Star Wars’-films aan bod.

Bron: YouTube

Disney+ brengt docu over ILM

Eind juli zal er op Disney+ een documentaire van zes delen verschijnen over Industrial Light en Magic genaamd ‘Light & Magic’. George Lucas richtte het bedrijf op in 1975 om de visuele effecten voor ‘Star Wars’ te maken. ILM groeide uit tot een van de meest succesvolle visual effect-firma’s. Lawrence Kasdan zou de documentaire regisseren en er komen een heleboel medewerkers van ILM en Lucasfilm aan het woord. Op Celebration zou de eerste aflevering al worden getoond.

Bron: Collider

Hasbro Update

Hasbro heeft een live stream gehouden en daarop weer wat items aangekondigd. De verpakking van ‘Obi-Wan Kenobi’ zal blauw met wit als kleur hebben.

Retro: Zes figuren uit ‘Star Wars’ in een retro doos (Luke, Vader, Leia, Han, Chewie en Stormtrooper). Lijkt ons enkel nuttig voor wie ze enkele jaren geleden niet kocht.

The Vintage Collection:
– Phase I Clone Trooper builder pack (Q4 22)
– 332nd Clone Trooper TCW (Q2 23)
– Mandalorian Super Commando TCW (Q4 22)
– Anakin AotC (repack met wat nieuwe updates) (Q4 22)
– Stormtrooper Commander ‘The Force Unleashed’ (Gaming Greats) (Q3/4 22)
– Heavy Assault Trooper ‘Fallen Order’ (Gaming Greats) (Q3/4 22)

Black Series:
– Leia Ewok Village (Q2 23)
– Figrin D’an (Q2 23)
– Nalan Cheel (Q3/4 22)
– 187th Clone Trooper TCW
– N5 New Republic Security Droid (Q2 23)
– HK-87 Droid (Pipeline reveal)
– Luke Skywalker ‘The Mandalorian’ (Pipeline reveal)

RPG:
– Darth Vader Electronic Helmet uit ‘Obi-Wan Kenobi’
– Obi-Wan Kenobi lightsaber uit ‘Obi-Wan Kenobi’

Nieuwe trailer ‘Obi-Wan Kenobi’ !

Zoals verwacht is de nieuwe trailer van ‘Obi-Wan Kenobi’ online verschenen. We zien opnieuw enkele Inquisitors, Owen Lars en uiteraard ook Obi-Wan. Maar we zien ook even 4-LOM en een beetje Darth Vader. De serie start op 27 mei op Disney+.

Nieuwe trailer van ‘Obi-Wan Kenobi’ op komst

Vandaag zou er een nieuwe trailer van ‘Obi-Wan Kenobi’ moeten verschijnen. Benieuwd wie of wat we in deze nieuwe trailer gaan zien. De serie start op Disney+ op 27 mei met twee afleveringen.

Disney Gallery over ‘The Book of Boba Fett’

Vanaf vandaag kan je op Disney+ een making of documentaire bekijken over ‘The Book of Boba Fett’. Je kan onder andere zien hoe Mark Hamill opnieuw de rol van Luke Skywalker vertolkte in de reeks.

Bron: Disney+

Celebration Art Show

Eind deze maand vindt Star Wars Celebration plaats in Anaheim. Zoals altijd werden een aantal tekenaars geselecteerd die speciaal voor de conventie artwork hebben gemaakt. Je vindt een overzicht terug op de officiële site van de erg mooi tekeningen.

Bron: StarWars.com