‘Andor’: Adria Arjona

Op 21 september start ‘Andor’ op Disney+. Tijd om even kennis te maken met de nieuwe acteurs uit de serie.

Adria Arjona is een Amerikaanse actrice die werd geboren in Puerto Rico (°1992) en opgroeide in Mexico City. Haar vader Ricardo is een bekende zanger in Zuid-Amerika. Later verhuisde Arjona naar Miami en New York. Arjona is momenteel vooral bekend van enkele series. Zo speelde ze mee in het tweede seizoen van ‘True Detective’, in ‘Narcos’ en in ‘Emerald City’ als Dorothy Gale. In de fantasy komedie ‘Good Omens’ was ze ook te zien.

In ‘Andor’ speelt Arjona de rol van Bix Caleen. Er is op dit moment niet veel over haar personage geweten, enkel dat ze op een bepaald moment op Ferrix leefde en geen bondgenoot was van het Empire.

Arjona speelt de rol van Bix Caleen.

Star Wars & Horror

Er staat een nieuwe aflevering online van onze podcast ! Deze maal bekijken we de connecties tussen Star Wars & horror. Het horrorgenre kent een grote verscheidenheid, maar moet toch vooral angstaanjagend zijn. Ondertussen komen we te weten of onze panelleden horrorfans zijn en geven ze meer uitleg bij hun favoriete horrorfilms. Je kan de podcast gratis beluisteren op kanalen als Spotify, Apple Podcasts of via de Springcast website.

Bron: Springcast

Nieuwe trailer ‘Andor’

Er is een nieuwe trailer van ‘Andor’ uitgebracht van maar liefst 2’25”. We zien wel wat beelden uit de vorige trailer, maar ook nieuw materiaal, waaronder Saw Gerrera en zijn Partisans!

‘Andor’ start drie weken later

De officiële Facebook pagina van Star Wars heeft aangekondigd dat ‘Andor’ zal starten op 21 september (in plaats van op 31 augustus). En er zullen meteen drie afleveringen worden uitgezonden! Er werd ook een nieuwe poster getoond van de serie.

The Thompsons op ’25 Jaar TeeKay-421′

Hou je van podcasts? Dan moet je zeker langskomen op 17 september wanneer The Thompsons live een podcast zullen opnemen. Bert Blommen, Mathieu Dams en Julian De Backer zijn drie grote fans van de oude seizoenen van ‘The Simpsons’, en bespreken samen als ‘The Thompsons’ hun favoriete episodes. Het is een podcast vol nerdy weetjes, giechelende dertigers en verrassende inzichten. Speciaal voor de 25e verjaardag van TeeKay-421 nemen de heren een stapje uit hun comfort zone en bespreken ze een episode van seizoen 10 (toen de gouden jaren al voorbij waren!): “Mayored to the Mob”.

Meer info

Robin Broos te gast op ’25 Jaar TeeKay-421′

Robin Broos deelt zijn kennis van filmmuziek op de radio als co-presentator van het Klara-programma The Original Soundtrack, en in zijn gelijknamig weetjesboek. Op ’25 Jaar TeeKay-421′ zal Robin komen praten over de filmmuziek waarmee hij opgroeide en dan voornamelijk over de filmmuziek van Star Wars.

www.theoriginalsoundtrack.be

Weldra meer hierover !

Light & Magic op Disney+

Alle afleveringen (6) van de documentaire Light & Magic kan je vanaf vandaag bekijken op Disney+. De afleveringen duren allemaal ongeveer een uur. Het start uiteraard bij de oprichting van ILM door George Lucas en eindigt met de doorbraak van de digitale revolutie.

KotOR remake uitgesteld

De remake van het bekende spel ‘Knights of the Old Republic’ is uitgesteld zonder nieuwe datum. Dat is het gevolg van interne problemen binnen het bedrijf Aspyr dat de vernieuwde game zou ontwikkelen. Zowel de art director als de design director werden van de game gehaald. Nochtans was het enthousiasme hoog bij de ontwikkelaars nadat ze eind juni een demo toonden aan Lucasfilm en Sony.

Bron: Bloomberg

Nieuwe foto uit ‘Andor’

In Film Total is een nieuwe foto uit ‘Andor’ verschenen. We zien Cassian in een cantina waar hij wordt bediend door een vrouwelijk personage van een onbekend species.

Hasbro op Comic Con

Hasbro heeft heel wat nieuwe items getoond en aangekondigd op Comic Con. Een overzicht!

Retro Collection: ‘A New Hope’ multipack (Tusken Raider, Obi-Wan Kenobi, Death Squad Commander, C-3PO, R2-D2, Jawa)

Black Series Gaming Greats: KX Security Droid, B1 Battle Droid
Black Series: Migs Mayfeld (seizoen 1), Grogu, HK-87, Axe Woves, Luke Skywalker (Mandalorian seizoen 2)
Black Series Credit Collection: Dark Trooper, Tusken Raider, Mandalorian, Ahsoka,
Bo-Katan, Boba Fett,
Black Series Halloween: Clone Trooper & Wookiee

The Vintage Collection: Luke Skywalker (Mandalorian seizoen 2), Cal Kestis, Klatoonian Raider
The Vintage Collection Boba Fett’s Starship

Pipeline Black Series: Deluxe Bobo Fett, Deluxe Endor Rebel Trooper
Pipeline Black Series Return of the Jedi: Wicket, Han Solo Trench Coat, Leia Endor, Scout Trooper, Lando Skiff, Stormtrooper, Chewbacca, Paploo, Emperor Palpatine
Pipeline Black Series: Ki-Adi Mundi, Mandalorian met Darksaber, Black Krrsantan
Pipeline Retro Vintage Collection: Clone Trooper

Officieel: Amandla Stenberg vervoegt ‘The Acolyte’

Actrice Amandla Stenberg vervoert de liveaction reeks ‘The Acolyte’ van showrunner Leslye Headland. De serie speelt zich af tegen het einde van ‘The High Republic’ periode. Stenberg (°1998) kan je kennen uit ‘The Hunger Games’ en de reeks van ‘Sleepy Hollow’. De actrice kondigde het nieuws zelf aan op Instagram.

Black Series zonder plastic

In hun zoektocht om minder plastic in de verpakking te gebruiken, zal Hasbro de Black Series figuren binnenkort uitbrengen in een doos zonder plastic. Er was eerst ook sprake dat de 3.75″-figuren in een doosje gingen verschijnen, maar Hasbro heeft laten weten dat ze dat niet gaan doen. Momenteel doet Hasbro dit ook al bij andere series.

Meer info over B2EMO

Op Comic Con is meer info bekendgemaakt over B2EMO, een nieuwe droid uit ‘Andor’. De droid, bijgenaamd ‘Bee’ is een zeer oude groundmech salvage assist unit die afval sleepte voor de familie van Cassian. De droid had heel wat gereedschap om aan zijn taken te voldoen. De planeet Aldhani werd ook aangekondigd.

Nieuwe TVC figuren

Op Comic Con zijn nieuwe figuren uit The Vintage Collection vertoond op de achterkant van een kaart. We zien nu ook Luke Skywalker uit ‘The Mandalorian’, Cal Kestis, Cassian Andor, Artillery Stormtrooper en een nieuw personage genaamd Vel Sartha. Zij is een personage uit ‘Andor’. Is zij het personage van Adria Arjona?

TV spot voor ‘Andor’

Op Twitter is een nieuwe tv spot voor ‘Andor’ gelanceerd. Die bevat grotendeels beelden uit de trailer. De reeks start op 31 augustus met een dubbele episode.

Podcast #11: Princess Leia

In deze nieuwe aflevering van de TeeKay-421 podcast praten we over verschillende aspecten van onze favoriete prinses-generaal, Leia Organa. We praten over de evolutie van het personage, de invloed van Carrie Fisher en wat we hopen voor Leia in nieuw materiaal.

Bron: Podcast

Tweede seizoen van ‘The Book of Boba Fett’?

Tijdens een SW-concert in Buenos Aires (Argentinië) werd een flyer verdeeld met recente en aankomende series op Disney+. Opvallend is de nieuwe afbeelding van Din Djarin bij ‘The Mandalorian’ S3. Zeer opvallend is echter de melding van ‘muy pronto’ (coming soon) bij het tweede seizoen van ‘The Book of Boba Fett’. Hierover werd tot nog toe niets officieel aangekondigd. Interessant om te volgen.

Hoe goed ken je Harrison Ford?

Harrison Ford wordt vandaag 80 jaar! Maar hoe goed ken je de acteur die Han Solo speelde in de ‘Star Wars’-saga? Test je kennis aan de hand van 15 vragen!

 1. In welke Amerikaanse stad werd Harrison Ford geboren?
 2. Hoeveel maal is Harrison Ford getrouwd?
 3. Harrison Ford werd slechts eenmaal genomineerd voor een Academy Award. Weet je voor welke film?
 4. Wat is de naam van het personage dat Harrison Ford speelde in ‘Apocalypse Now’?
 5. Harrison Ford was niet de eerste keuze om Indiana Jones te spelen. Wie was dan wel de eerste keuze?
 6. In de politieke thrillers ‘Patriot Games’ en ‘Clear and Present Danger’ speelde Ford samen met een andere bekende acteur uit de ‘Star Wars’-saga. Over wie gaat het?
 7. Hoe kwam Harrison Ford aan het litteken op zijn kin?
 8. Harrison Fords tweede echtgenote, Melissa Mathison, screef het screenplay voor E.T. Ford zat ook bijna in de film, maar zijn scène werd geknipt. Welke rol speelde hij?
 9. In 1993 en 2002 werden nieuwe diersoorten naar Ford genoemd. Ken je een van de diersoorten waarover het gaat?
 10. In ‘Raiders of the Lost Ark’ is er uiteraard de befaamde scène in Cairo met de zwaardvechter die indruk maakt en dan gewoon wordt neergeschoten door Indiana Jones. Maar waarom vond er geen echt duel plaats tussen Indiana en de zwaardvechter?
 11. Toen Ford in de begin jaren 70 niet echt meer aan de bak kwam als acteur, leerde hij een ander beroep als bijverdienste. Wat deed Ford dan precies?
 12. Waar of niet waar: Steven Spielberg bood Ford de rol aan van paleontoloog Alan Grant in ‘Jurassic Park’.
 13. Hoe oud was Harrison Ford toen de opnames begonnen voor ‘Star Wars’?
 14. Ford werkte samen met J.J. Abrams voor Episode VII en IX. Maar Abrams schreef ook het verhaal van een andere film waarin Ford de hoofdrol speelde. Over welke film gaat het?
 15. Harrison Ford maakte een keer zijn opwachting als een oudere Indiana Jones in ‘The Young Indiana Jones Chronicles’. Weet je nog de titel van de episode of waarover deze episode ging?

Antwoorden:

 1. Chicago
 2. Driemaal
 3. ‘Witness’ (1985)
 4. Colonel G. Lucas
 5. Tom Selleck (Magnum PI)
 6. James Earl Jones
 7. Toen hij zijn gordel in zijn auto wilde aantrekken, verloor hij de controle over het stuur
 8. Schooldirecteur (je zag enkel zijn rug en hoorde zijn stem)
 9. Een spin (Calponia harrisonfordi) en een mier (Pheidole harrisonfordi)
 10. Ford had last van zware diarree (zoals meerdere leden van de cast en crew) en kon amper tien minuten uit zijn trailer komen
 11. Timmerman
 12. Waar
 13. 33 (de opnames begonnen in maart 1976)
 14. ‘Regarding Henry’ (1991)
 15. “Young Indiana Jones and the Mystery of the Blues” (1993) / Over Jazz en een moord, Indiana ontmoet Eliot Ness en Ernest Hemingway

Harrison Ford is jarig

Harrison Ford viert vandaag zijn 80ste verjaardag. Ford was uiteraard als Han Solo te zien in vijf films van ‘Star Wars’ en ook in ‘The Holiday Special’. Volgende zomer zal hij voor de vijfde maal in de huid kruipen van Henry Jones Jr, aka Indiana Jones. Happy birthday, Mr. Ford!

Emmy Award Nominaties

Zowel ‘The Book of Boba Fett’ als ‘Star Wars: Visions’ hebben Emmy Award Nominaties op zak. De uitreiking van de Primetime Emmy Awards vinden plaats in september.

‘The Book of Boba Fett’ werd genomineerd voor:
– Special Visual Effects In A Season Or A Movie
– Sound Editing For A Comedy Or Drama Series 
– Fantasy/Sci-Fi Costumes
– Stunt Coordination For A Drama Series, Limited Or Anthology Series Or Movie

‘Star Wars: Visions’ kreeg een nominatie voor Short Form Animated Program (“The Duel”).

Bron: StarWars.com