Lucas vierde op Skywalker Ranch

George Lucas heeft zijn 80ste verjaardag gevierd op 18 mei op Skywalker Ranch. Lucas organiseerde er een groot feest met maar liefst 150 gasten. Er was onder andere een diner voorzien, een cocktail hour en daarna werd er gefeest en gedanst. Tussen de genodigden waren een heleboel bekende namen als Harrison Ford, Mark Hamill, Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Steven Spielberg, Robert de Niro, Peter Jackson, Oprah Winfrey, Warwick Davis en Steve Martin.

Bron: FanthaTracks

Fred Roos is overleden

Fred Roos is overleden op 89-jarige leeftijd. Roos was een trouwe medewerker van Francis Ford Coppola en produceerde ‘The Godfather II’, ‘Apocalypse Now’ en zijn nieuwste film ‘Megalopolis’. Roos was echter ook bekend als een van de beste casting directors uit de jaren 70 en hielp acteurs als Tom Cruise, Jack Nicholson, Richard Dreyfuss en Carrie Fisher aan hun eerste rollen.

Roos werkte ook samen met George Lucas. Hij was onder andere casting director van ‘American Graffiti’ waarin Harrison Ford een bijrol had. Enkele jaren later was het Roos die bij George Lucas opperde om Ford toch een kans te geven als Han Solo. Lucas had immers gezegd dat hij geen acteurs uit ‘Graffiti’ opnieuw wilde casten voor ‘Star Wars’. Roose zorgde er ‘toevallig’ voor dat Ford wat klusjes kon opknappen in het kantoor waar Lucas de casting sessies organiseerde voor de film. Ford las eerst nog de rol van Solo voor tijdens de audities van andere acteurs en op den duur besefte Lucas dat Ford de allerbeste keuze was voor de rol van Han.

Bron: Variety

‘Tales of the Empire’ in onze podcast

In de nieuwste aflevering van onze podcast praten we over ‘Tales of the Empire’, de zesdelige mini-reeks die recent op Disney+ is verschenen.

Springcast: https://app.springcast.fm/15714/tales-of-the-empire
Spotify: https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ

Item ‘Skeleton Crew’

Er is online een afbeelding verschenen van een item van ‘Skeleton Crew’. Het betreft een soort afgietsel met een 3D print op. Maar belangrijker is dat we voor het eerst een idee krijgen van hoe de kinderen eruitzien. Een van hen is zonder twijfel een Ortolan. En is er ook een Miraluka bij? Op het item zelf zien we ook nog enkele andere personages staan, waaronder mogelijk de slechterik uit de reeks. ‘Skeleton Crew’ wordt eind 2024 verwacht. In de serie komen vier kinderen terecht op een ruimteschip dat hen ver weg van huis brengt.

Lucas: Waar of Niet Waar

Vandaag wordt George Lucas 80 jaar. Maar weet je ook of deze stellingen over Lucas waar zijn of niet waar? Antwoorden onderaan de vragen.

1. George Lucas zijn vader had een winkel met auto-onderdelen.
2. De auto waarmee Lucas bijna verongelukte op 18-jarige leeftijd was een Lancia.
3. Lucas ontmoette Francis Ford Coppola op de set van Finian’s Rainbow. In die musical speelde een oudere Fred Astaire de hoofdrol.
4. Net als de acteurs in ‘THX 1138’ liet Lucas zijn haar kaal scheren tijdens de productie van de film.
5. Verschillende mannelijke personages in ‘American Graffiti’ zijn gebaseerd op George Lucas.
6. Philip Kaufman kreeg credits als co-schrijver van Indiana Jones omdat hij had voorgesteld om van Indiana Jones een professor archeologie te maken.
7. Lucas dacht er ooit aan om een film van Indiana Jones te laten plaatsvinden in een huis waar er geesten en spoken huisden.
8. In ‘The Simpsons’ is Randall Curtis de naam van het personage dat George Lucas moet voorstellen.
9. Lucas wilde oorspronkelijk de sterfscène van Yoda niet tonen in Episode VI, maar het overlijden enkel terloops laten vermelden door Luke.
10. George Lucas werd in totaal drie maal genomineerd voor een Academy Award.

Antwoorden:
1. Niet waar (winkel in kantoormateriaal)
2. Niet waar (het was een Fiat)
3. Waar
4. Niet waar
5. Waar (zowel Kurt, Terry en John zijn gebaseerd op Lucas tijdens verschillende momenten in zijn leven)
6. Niet waar (hij kreeg een credit om van de Ark of the Covenant de MacGuffin te maken)
7. Waar
8. Waar
9. Waar
10. Niet waar (4 maal: 2 keer voor ‘Best Director’ en 2 keer voor ‘Best Original Screenplay) voor ‘Star Wars’ en ‘American Graffiti’.

George Lucas wordt 80!

Vandaag wordt George Lucas 80 jaar 🎁🎁🎁 Om dit speciaal te vieren zullen alle leden van onze fanclub deze unieke verjaardags-postkaart ontvangen bij TeeKay-421 Magazine 108 (eind mei). De postkaart werd ontworpen door de Spaanse artist Chema Mansilla.

HasLab project gelekt

Het nieuwe HasLab project is online gelekt. Iemand kon gisteren een screenshot nemen van een pagina die kortstondig online stond. Het gaat om de Mos Eisley Cantina en er komt zelfs een ‘gewone’ en een deluxe versie. Mogelijk zouden er maximaal acht figuren bij de playset komen, maar dat hangt af van het aantal betalers. Afwachten welke figuren dit gaan worden, maar als Hasbro hier nieuwe personages voor maakt, is het wel een laffe streek want fans vragen al jaren naar nieuwe aliens.

Podcast: The Bad Batch

Recent namen we afscheid van de animatieserie The Bad Batch met het derde en laatste seizoen. In deze aflevering van onze podcast bespreken we de serie in het algemeen, het laatste seizoen in het bijzonder, en wat we hopen nog te zien van deze personages.

Springcast
https://app.springcast.fm/…/star-wars-the-bad-batch…

Spotify
https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ

Episode I scoort opnieuw

Episode I doet het in de USA opnieuw lang niet onaardig in de bioscoop. De heruitgave van de film heeft er met een opbrengst van $8.08 miljoen de tweede plaats veroverd deze week in de box office. De rerelease heeft wereldwijd al $14.48 miljoen opgebracht.

Bron: IGN

Richtdatum voor ‘Skeleton Crew’

Hoewel het bij Lucasfilm windstil blijft rond ‘Skeleton Crew’ heeft regisseur Jon Watts laten weten dat de serie wordt verwacht rond Kerstmis. Dat zou betekenen dat ‘The Acolyte’ de laatste grote productie van SW zou zijn op Disney+ in 2024. In de serie ontdekken vier kinderen een ruimteschip waarmee ze een verre reis maken, hun weg verliezen en dan moeten proberen om weer naar huis te geraken.

Bron: Epicflix

Nieuwe trailer van ‘The Acolyte’

‘The Acolyte’ gaat exact over een maand in première op Disney+ en er is nu ook een nieuwe trailer online verschenen, een trailer die uiteraard verder bouwt op wat we zagen in de eerste trailer.

Wedstrijd: Planet Fantasy

Wedstrijd May the 4th! Dankzij onze premium partner Planet Fantasy mogen wij een The Clone Wars Bo-Katan Mini Bust van Gentle Giant / Diamond Select Toys weggeven. De buste is 6″ groot en komt met twee verschillende hoofden.

Hoe deelnemen? Stuur ons voor 20 mei een mail (info@teekay-421.be) met je naam, adres en lidnummer.

Vergeet ook het antwoord op deze vraag niet: “In welke film of serie verscheen Bo-Katan voor het eerst?”

Hasbro Update 4 mei

Naar aanleiding van May the Fourth heeft Hasbro een aantal dingen aangekondigd:

Black Series:
– 3-pack Qui-Gon, Maul & Obi-Wan (repacks)
– Darth Sidious RotS
– Yoda & Gree: was al aangekondigd, nu met foto’s. Yoda komt onder andere met zijn stoel.
– Enoch & Night: was al aangekondigd
– Pipelines: Rebel Trooper & Stormtrooper, Luke & Leia (allemaal uit ANH), Dagan (Survivor)

The Vintage Collection
– 4-pack Rebel Pilots: Vrouwelijke Mirialan, Duros, mannelijke piloot & vrouwelijke piloot
– Pipelines: Anakin (‘Ahsoka’), Mandalorian Shriek Hawk 4-pack & Armorer Playset

Retro Collection
De wave van Episode II en III werd voor het eerst getoond.

Wedstrijd: A New Hope in Concert

TeeKay-421 mag van de organisatie twee tickets (een duoticket) weggeven voor ‘Star Wars: A New Hope’ in Concert in Rotterdam! (Ahoy | RTM Stage).

Hoe deelnemen? Stuur ons voor 20 mei een e-mail met daarin je lidnummer én je favoriete muziekthema uit ‘Star Wars’. Vergeet uiteraard ook niet om twee namen te vermelden voor de tickets.

Uit alle deelnemers loten we een winnaar.

Star Wars in Concert: Rotterdam

Star Wars-fans, opgelet! Heb je al plannen op 31 mei of 1 juni? Kom naar Star Wars: A New Hope in Concert in Rotterdam Ahoy | RTM Stage en beleef de film epischer dan ooit!

Bekijk de volledige film terug op het witte doek en geniet van een live-uitvoering van de legendarische muziek van John Williams door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dit filmconcert belooft een unieke ervaring te worden die de magie van Star Wars tot leven brengt op een manier die nog nooit eerder is vertoond.

We mogen twee tickets wegschenken van de organisatie. Hierover morgen meer op onze website en op Facebook.

Boek nu kaarten via https://cinemainconcert.nl/star-wars-a-new-hope

LEGO zomer 2024

De nieuwe sets van LEGO zijn nog maar net verschenen en er zijn er alweer wat op komst voor de zomer.

  • 75373 Ambush on Mandalore Battle Pack – €21.99: Een kleine set met twee Mandalorians en twee Imperial Supercommando’s
  • 75386 Paz Vizsla And Moff Gideon Battle – €39.99: Een set met onder andere Paz Vizsla en Moff Gideon uit seizoen 3 van ‘The Mandalorian’
  • 75390 Luke Skywalker’s X-Wing Mech – €15.99
  • 75391 Captain Rex Y-Wing Microfighter – €12.99

    Meer info: Jaysbrickblog

John Myers (Kenner) overleden

Voormalig Kenner werknemer John Myers (1938 – 2024) is overleden. Myers diende eerst in het leger van de USA en was bij Kenner verantwoordelijk voor het maken van talloze vormen in hout die als voorbeeld werden gebruikt voor de vormen en onderdelen van heel veel ‘Star Wars’-voertuigen en -schepen, waaronder die van de Millennium Falcon. Myers overleed in Cincinatti, Ohio.

Bron: Obituary

Podcast over aanloop naar Episode I

Nieuwe aflevering van onze Podcast. In 2024 vieren we het 25-jarig bestaan van Episode I, The Phantom Menace. We blikken samen terug op de spannende en soms frustrerende periode rond de release en onze eerste indrukken van deze belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Star Wars.

Springcast: https://app.springcast.fm/15714/25-jaar-star-wars-episode-i-the-phantom-menace

Spotify: https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ

Star Exploration, het ultieme space kamp

Unlimited Exploration biedt in juli deze zomer een kamp aan voor kinderen van 8 tot 14 jaar aan in het thema van ‘Star Wars’. “Ben je tussen acht en veertien jaar oud en verlang je ernaar om de geheimen van het sterrenstelsel te ontrafelen? Dan is Star-Exploration het ideale pad voor jou! Deze expeditie voert jonge avonturiers mee op een reis door het mystieke universum, waar ze de geheimen van het licht en het duister ontdekken.”

Je kan je hier alvast inschrijven op de website van Unlimited Exploration.

Warwick Davis verliest echtgenote

Samantha Davis, de echtgenote van acteur Warwick Davis, is op 53-jarige leeftijd overleden. Samantha overleed op 24 maart. Warwick en Samantha ontmoetten elkaar op de set van ‘Willow’ en hebben twee kinderen, Harrison en Annabelle. Samantha was ook belangrijk voor de loopbaan van Davis. Zo overtuigde ze Ricky Gervais ervan op Warwick samen op pad te sturen met Karl Pilkington voor het derde seizoen van ‘An Idiot Abroad’. Samen met Warwick richtte ze ook het goede doel op Little People UK ten behoeve van mensen met een kleine gestalte.

Bron: BBC