Podcast: Merchandising met herinneringen

Nieuwe aflevering van onze Podcast: Star Wars is onlosmakelijk verbonden met merchandise. Heel wat fans hebben dan ook een mooie collectie merchandise, met vaak speciale stukken die een eigen verhaal hebben. Vandaag bespreken we onze top-3 van merchandise die een speciale plaats heeft in onze collectie vanwege een bijzondere herinnering.

Springcast: https://app.springcast.fm/15714/star-wars-merchandise-onze-favorieten
Spotify: https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ

Blue Milk op komst

Het leeft lang geduurd, maar TruMoo gaat in de USA flessen Blue Milk op de markt brengen. De flessen zien er wel uit als wasproduct van bijna 2 liter. Naar wat de drank gaat smaken, is uiteraard een raadsel voor iedereen. In april moeten de flessen te koop liggen in de USA.

Hasbro Update met ‘The Acolyte’

Hasbro heeft vanmiddag een aantal dingen aangekondigd, waaronder meteen al figuren uit ‘The Acolyte’. Er zitten ook een aantal interessante pipeline figuren aan te komen.

Vintage Collection: Leia IV (met twee hoods), R2-D2 (repack) en uit ‘The Acolyte’ Master Sol en Mae, de assassin met allebei een stoffen robe.
Black Series: Uit ‘The Acolyte’: Master Sol, Padawan Jecki Lon, Jedi Yord Fandar, Master Indara en Mae (met face mask), de assassin. Alle figuren hebben stoffen robes
Holocom serie: Maul met TCW s7 kledij.
RPG Item: Moff Gideon helm seizoen 3
Pipelines
– TVC: Jetpack Trooper ‘Fallen Order’, Thrawn ‘Ahsoka’, X-wing pilot 4-pack, Mandalorian & blurrg en Gideon’s Cruiser hallway playset
– Black Series: Dedra Meero, Imperial Armored Commando ‘The Mandalorian’ s3, Ahsoka Tano Peridea, Enoch & Night Trooper 2-pack, Yoda & Gree 2-pack comic inspired.

Bill Hargreaves is overleden

Bill Hargreaves is overleden. Hij werkte in het Art Department als propmaker mee aan Episode V en VI. Hargreaves werkte onder andere aan IG-88, aan de Mynock en aan de Probe Droid. Hij werkte ook mee aan andere films zoals ‘An American Werewolf in London’, ‘Gladiator’ en ‘The Golden Compass’.

Bron: Fantha Tracks

Nieuwe Disney Legends

Op de D23 op 11 augustus zullen drie personen die een grote rol hebben gespeeld in ‘Star Wars’, worden erkend als een Disney Legends. De personen zijn Harrison Ford, Frank Oz en John Williams.

Bron: StarWars op Facebook

Personages uit ‘The Acolyte’

Nu de trailer is uitgebracht, zijn er ook meteen een aantal namen aangekondigd van personages uit de serie.
– Mae (Amandla Stenberg)
– Master Sol (Lee Jung-jae)
– Qimir (Manny Jacintto): smokkelaar
– Jecki (Dafne Keen): Padawan van Sol
– Yord: Jedi Knight
– Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson): Zeer ervaren Mirialan Jedi Master
– Mother Aniseya (Jodie Turner-Smith): Een overste van een groep heksen
– Kelnacca (Joonas Suotamo): Wookiee Jedi
– Master Indara (Carrie-Anne Moss): Een ervaren Jedi Master

Bron: StarWars.com

Regisseurs van ‘The Acolyte’

Nu de trailer is gelost, zijn ook de regisseurs van de afleveringen bekend, net als de componist van de muziek. Die laatste is Michael Abels, bekend van onder andere ‘Get Out’. De regie is in handen van Leslye Headland (1 & 2), Kogonada (3 & 7), Alex Garcia Lopez (4 & 5) en Hanelle Culpepper (6 & 8).

Bron: StarWars.com

Trailer van ‘The Acolyte’ !

Zoals verwacht is de eerste trailer van ‘The Acolyte’ online te bekijken. De serie start trouwens met twee episodes.

Officieel: ‘The Acolyte’ poster

Lucasfilm is van plan om eindelijk wat vaart te zetten achter de promotie rond ‘The Acolyte’. De poster is vrijgegeven, net als de releasedatum van 4 juni op Disney+. En morgen zal ook de trailer van de serie online verschijnen.

‘The Acolyte’ speelt zich af op het einde van de High Republic. De serie speelt zich honderd jaar voor Episode I af.

Mando rollercoaster in Parijs

De geruchten omtrent Disneyland Parijs blijven opduiken. Onlangs kwam er een gerucht dat men zou willen investeren in een attractie over ‘The Lion King’ in het gebied waar Galaxy’s Edge ooit was gepland. Maar achter Star Tours ligt Discoveryland er een beetje verlaten bij. In het gebouw waar Captain EO ooit werd vertoond, gebeurt er niet veel meer en de pizzeria van Buzz Lightyear is al enkele jaren gesloten. Omdat dit grenst aan Star Tours lijkt dit meer en meer de plaats te worden voor meer ‘Star Wars’ indien men dat effectief ooit zou doen. Nu is er sprake van een rollercoaster met de Mandalorian en Grogu. Misschien een beetje vreemd, want met Hyperspace Mountain is er vlakbij al een hele bekende rollercoaster. Recent zou Disney ook een patent hebben aangevraagd waaruit blijkt dat men Grogu meer wil inzetten in de pretparken.

Bron: WDWNT

‘Rogue Squadron’ terug op de rails?

Zal de film ‘Rogue Squadron’ van Patty Jenkins dan toch nog verschijnen? De film werd in 2020 aangekondigd, maar het project is ondertussen stilgelegd. Jenkins maakte ‘Wonder Woman 3’ en dacht dat er altijd wel een mogelijkheid was om daarna terug te keren naar Rogue Squadron. De regisseur zegt nu zelf dat ze weer aan de film werkt, maar dat het nu afwachten wordt hoe het project evolueert.

Bron: Collider

Michael Culver is overleden

De Britse acteur Michael Culver is eind februari overleden (1938-2024). Culver speelde Captain Needa in The Empire Strikes Back. Culver, die opgroeide in een artistieke familie, had een hele lange loopbaan als acteur die begon in 1956. Hij acteerde vaak in het theater, maar eveneens voor televisie en voor films. Zo was hij te zien in ‘Secret Army’, ‘The House of Elliot’, ‘From Russia with Love’, ‘Thunderball’, ‘A Passage to India’ en ‘Goodbye, Mr. Chips’.

Bron: Fantha Tracks

Podcast over de Quizmeeting

Nieuwe bonus aflevering van onze podcast! Onze quizmeeting van 2024 zit er alweer op, de perfecte gelegenheid om het te hebben over de geschiedenis van de quiz bij TeeKay-421vzw, de Belgische Star Wars fanclub.

Springcast:
https://app.springcast.fm/15714/bonus-de-teekay-quiz

Spotify:
https://open.spotify.com/show/0u3sTpoZsfukLCLPFwhRBZ

Ludwig Göransson wint Oscar

De Zweedse componist Ludwig Göransson heeft de Academy Award gewonnen voor zijn muziek voor ‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan. In 2019 won hij ook al een Oscar voor de muziek van ‘Black Panther’. Göransson is de componist van de score van ‘The Mandalorian’ (s1 & s2) en van het thema van ‘The Book of Boba Fett’. John Williams viel door de winst van Göransson zoals verwacht niet in de prijzen.

Bron: IMDB

Series op Blu-ray en 4K

De series ‘Obi-Wan Kenobi’ en ‘Andor’ seizoen 1 zullen eind april verschijnen op 4k Ultra Blu-ray en op Blu-ray. De series worden verkocht in een steelcase en bevatten ook wat extra’s. Of deze sets ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn, valt nog even af te wachten. Hou best de grote verkopers online in de gaten.

Bron: Star Wars.com

Star Tours update

Vanaf 5 april zal Star Tours worden aangepast met drie personages die je op een belangrijke missie sturen. Dit zijn Ahsoka Tano, de Mandalorian & Grogu en Cassian Andor. Zo zal je bijvoorbeeld ook de planeet Peridea uit ‘Ahsoka’ kunnen bezoeken. De laatste maal dat een nieuwe bestemming werd toegevoegd was met de maan Kef Bir na Episode IX. Ook de Star Tours in Disneyland Parijs zal worden voorzien van de update.

Bron: StarWars.com

Batuu maakt plaats voor de Lion King

Het ziet er naar uit dat we in Disneyland Parijs geen Galaxy’s Edge zullen krijgen of althans niet op de plaats waar men het oorspronkelijk wilde bouwen. In het Studios park zou men namelijk naast het vernieuwde deel van Marvel en in de nabije toekomst dat van Frozen, nu een gebied willen maken rond ‘The Lion King’. De geruchten doen al een tijdje de ronde. Het zou gaan over een waterattractie. Vermoedelijk zal Disney dit later dit jaar bevestigen op de D23 conventie.

Misschien komt er ooit nog wel meer ‘Star Wars’ in Discoveryland naast Star Tours. De locaties waar vroeger Captain EO werd gespeeld en het nu gesloten eethuis Buzz Lightyear’s Pizza Planet, liggen er een beetje verloren bij en bevinden zich net naast Star Tours. Zij zouden in theorie een perfecte plaats zijn om extra ‘Star Wars’ content te bouwen.

Bron: Looopings

Game van ‘The Mandalorian’ stopgezet

Vorige week werd aangekondigd dat EU de first person shooter met de Mandalorian heeft stopgezet. De game zou worden ontwikkeld door Respawn Games. Nochtans zou men al behoorlijk ver hebben gestaan met de uitwerking van de game. Toch trok EA de stekker uit de game. Volgens geruchten zou de reden namelijk zijn dat Disney de royalties van 22% naar 33% heeft verhoogd voor games. Disney heeft namelijk recent heel veel geld geïnvesteerd in Epic Games om eventueel een soort Disney Fortnite of een soort digitaal pretpark als game uit te werken. Lees meer via de onderstaande link.

Update: Een andere reden zou dan weer zijn dat er geen Jedi of lightsabers in de game zouden te zien geweest zijn.

Bron: Jedi Temple Archives

Acteur Mark Dodson overleden

De Amerikaanse acteur Mark Dodson (°1960) is overleden. Dodson overleed aan een zware hartaanval in zijn slaap. De dag erna was er nog een bezoek aan een conventie gepland. Dodson was vooral bekend voor zijn stem. Hij voorzag Salacious Crumb van zijn kenmerkende lach in Episode VI en hij werkte ook nog voor ‘Battle for Endor’ (o.a. Teek). Dodson was ook de stem van Mogwai in ‘The Gremlins’. Hij werkte later ook aan Episode VII waar hij onder andere de stem in sprak van een van de Ubdurians in Maz Kanata’s Castle.

Bron: The Mirror

Planet Fantasy: Nieuwe premium partner

Planet Fantasy uit Schoten is de nieuwste premium partner van onze fanclub. Vanaf nu krijg je als lid van onze fanclub 10% korting bij de winkel op vertoon van je geldige lidkaart. Deze korting is geldig op het complete ‘Star Wars’-gamma. Uitgezonderd Hot Toys, Sideshow en al afgeprijsde artikelen. Code, zie TeeKay-421 Magazine (vanaf 108) of op onze members groep op Facebook.

Bron: Planet Fantasy