Galactic Starcruiser maakt laatste reis

In de VS komt vandaag een einde aan de Galactic Starcruiser, het interactieve verblijf dat gekoppeld was aan Galaxy’s Edge in Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Dit hotel was pas open van maart 2022, maar door de tegenvallende bezoekersaantallen werd besloten om de beleving stop te zetten. De laatste passagiers beleefden van 28 tot 30 september de laatste reis van de Halcyon. In TeeKay-421 Magazine 106 blikken we terug op deze belevenis met een van de leden van de fanclub die het ter plaatste heeft meegemaakt.

Bron: FanthaTracks

“I am Your Mother” in de prijzen

De episode “I Am Your Mother” van Aardman uit Visions seizoen 2 is in de prijzen gevallen op het filmfestival van Venetië. Daar won regisseur Magdalena Osinska en Aardman de best animation award voor de episode van een Twi’lek meisje en haar moeder.

Do you speak Disney?

Robin Broos, de film(muziek)journalist die vorig jaar te gast was als spreker op 25 jaar TeeKay-421, heeft een nieuw boek geschreven: Do you speak Disney? Het boek bevat tal van feiten, lijstjes, weetjes en verhalen uit de geschiedenis van Disney met originele illustraties.

Robin Broos duikt in een nieuwe magie, op zoek naar verborgen verhalen én schandalen, verrassende weetjes en de leukste lijstjes. Maak je klaar voor een wilde rit van de oprichting van The Walt Disney Company tot nu, van de man tot de animatiefilms, de muziek, de parken en het bedrijf.

Je kan het boek hier bestellen.

Hasbro update PulseCon

Vandaag vond er een online conventie plaats van Hasbro waarop ze dingen van hun verschillende brands hebben aangekondigd. Voor ‘Star Wars’ werden de volgende items aangekondigd:

Vintage Collection: 2-pack met Revan en HK-47 (KotOR), Chopper (‘Ahsoka’), Director Krennoc en Huyang. Sabine en Chopper worden ook uitgebracht met de mural uit ‘Rebels’ als illustratie op hun kaart.
Black Series: Baylan Skoll en Shin Hati
RPG: Sabine Wren lightsaber en Captain Rex helm
Pipelines: Vintage collection: Cal Kestis ISB disguise, Mandalorian Judge (uit ‘The Mandalorian’) en Phase II Clone Trooper // Black Series: Darth Vader (ANH), Din Djarin s3, Phase I Clone Trooper en Night Owl ‘uit ‘The Mandalorian’).

Star Wars is franchise n° 1

Een enquête van bij gaming en entertainment fans van het online databedrijf fandom heeft als resultaat dat ‘Star Wars’ de top franchise is op het moment. Er werden 5000 enquêtes afgenomen. De vijf factoren die in overweging werden genomen, waren world-building, goede kritieken, fanbasis, culturele impact en samenhang.

De top 10 bestond uit:
1. Star Wars
2. Marvel
3. One Piece (door de recente Netflix-hit)
4. Elder Scrolls
5. Harry Potter
6. Barbie
7. Yellowstone
8. The Last of Us
9. Fallout
10. Disney

Bron: Bekijk de volledige top 25

Onze podcast over Funko

Nieuwe aflevering van onze podcast! Wie kent ze niet, de Funko POP! figuren, de ietwat vreemde creaties met de grote hoofden? In deze aflevering bespreken we wat we zelf van Funko vinden. Zijn het massaal geproduceerde prullaria of schuilt er meer achter de bobbleheads?

Springcast

Lando serie zou film worden

Volgens Donald Glover zal het concept van de serie rond Lando Calrissian wijzigen naar een film. Donald en zijn broer Stephen, namen een tijdje de teugels in handen van het project nadat Justin Simien opstapte (of moest opstappen).

Bron: Empire online

LEGO UCS Venator-class

De set was al eens gesignaleerd in Meleisië, maar nu heeft LEGO ook zelf foto’s en details vrijgegeven. De UCS Venator-class Star Destroyer is 109 cm lang, 32 cm hoog en 54 cm breed. De Star Destroyer bevat twee figuren: Captain Rex en Admiral Yularen. De set telt 5.374 stukjes en kost $649.99. De Venator verschijnt op 1 oktober op de LEGO Shop.

Bron: Brickset

Novel ‘The Living Force’

In april verschijnt een leesboek genaamd ‘The Living Force’. Het speelt zich af in 33 BBY (een jaar voor Episode I) en in het boek probeert Qui-Gon Jinn de leden van de Jedi Council ervan te overtuigen om te aanschouwen wat er fout gaat in het universum. Dat wil zeggen dat er ook leden van de Council aan bod zullen komen die niet zo’n grote achtergrond hebben in de canon zoals Yarael Poof of Oppo Rancisis. Auteur is John Jackson Miller die vroeger onder andere de comics schreef van ‘Knights of the Old Republic’.

Bron: WP

Onze podcast over ‘The Simpsons’

De nieuwe episode van onze podcast gaat over The Simpsons! Deze iconische tekenfilmserie drukt, net als Star Wars, al heel wat jaren een stempel op onze popcultuur. Het mag dan ook niet verbazen dat The Simpsons vol zit met verwijzingen naar a galaxy far, far away.

Springcast

Spotify

Holiday LEGO set

Op 1 oktober verschijnt er een Holiday LEGO set, namelijk de Millennium Falcon Holiday Diorama van 282 stukken. De set bevat figuren van Chewbacca, Rey, Finn, BB-8 en een porg. Rey en Finn dragen allebei een kersttrui. Eigenlijk is het wel een toffe set want ook een van de oude Jedi-boeken is geleverd bij deze set. De set verwijst min of meer naar ‘The Lego Star Wars Holiday Special’ uit 2020.

RIP Jamie Christopher

Jamie Christopher is op 52-jarige leeftijd overleden aan complicaties aan het hart in Los Angeles. Christopher was een zeer gewaardeerde assistant director en fungeerde ook in die rol voor The Last Jedi. In die film had hij trouwens een cameo als Resistance piloot Jaycris Tubbs. Christophers vader zat ook in de filmwereld en werkte bijvoorbeeld als production manager mee aan Barry Lyndon van Stanley Kubrick. Jamie werkte ook mee aan alle films van Harry Potter, aan ‘Guardians of the Galaxy’, ‘GoldenEye’, ‘The Fifth Element’, The Da Vinci Code en nog aan een hele reeks films van Marvel.

Bron: Hollywood Reporter

Hasbro update ‘Ahsoka’

Naar aanleiding van de start van ‘Ahsoka’ heeft Hasbro verschillende nieuwe figuren aangekondigd in drie reeksen. Opvallend is dat veel figuren in elke lijn worden gemaakt zoals Morgan Elsbeth, HK-87 en Marrok. Er is ook nog een vernieuwde Leia 3.75″ aangekondigd en Momaw Nadon in de 6″ lijn.

The Vintage Collection: Morgan Elsbeth (Q4 23), HK-87 (Q4 23) en Hera Syndulla (Q2 24)
Retro Collection: Ahsoka, Morgan Elsbeth, HK-87, Marrok, Sabine Wren, Hera Syndulla, Chopper (Q4 24)
Black Series: Morgan Elsbeth, Huyang, HK-87 (repaint), Chopper (remake), Ezra Bridger, Marrok en Sabine Wren roleplay helmet

Pipelines The Vintage Collection: Chopper, Princess Leia (IV), Darth Vader (IV), R2-D2 (IV), Luke X-wing pilot (IV), Rex (The Bad Batch), Stormtrooper (IV), Jango Fett deluxe en HK-47 & Revan 2-pack
Pipelines Black Series: Momaw Nadon, R5-D4 met drie DUM pit droids

Bron: StarWars.com

Ryder Azadi & Jai Kell

Dit artikel bevat minor spoilers in verband met ‘Ahsoka’.

Gisteren maakten nog twee andere personages hun debuut in live-action, al zullen kijkers die nooit ‘Rebels’ hebben gezien het niet hebben gemerkt. Het gaat namelijk over Ryder Azadi en Jai Kell. Wie waren ze en wat deden ze?

Ryder Azadi was ooit governor van Lothal en een Moff totdat hij verwikkeld geraakte in een vete met het familiebedrijf van Arihnda Pryce. Toen duidelijk werd dat Azadi de anti-Imperial berichten van Ephram en Mira Bridger (de ouders van Ezra) ondersteunde, werd hij samen met het echtpaar gearresteerd door het empire. Hierdoor kon Arihnda Pryce de nieuwe governor van Lothal worden.

Maar Azadi ontsnapte uit de gevangenis tijdens een opstand die was aangestookt door de Bridgers. Zij overleefden dit niet, maar Azadi keerde terug naar Lothal waar hij in z’n eentje aan een nieuwe, kleine rebellencel begon. De Spectres waren ondertussen vertrokken op Lothal, maar bleven regelmatig missies met Azadi ondernemen. Een Force vision van Ezra bracht hem trouwens terug naar Lothal waardoor hij van Azadi vernam wat er met zijn ouders was gebeurd.

Via Azadi, die erin slaagde om een kleine groep rebellen te verzamelen, hadden de Spectres een spion op Lothal. De bouw van de TIE defender fabrieken zorgde voor een vernieuwde interesse in Lothal, ook van de pas opgestarte Rebel Alliance. Uiteindelijk hielp Azadi mee in de strijd tegen het Empire die georkestreerd werd door Ezra. Onder andere door een list kon Azadi Pryce weglokken waardoor de rebellen haar gevangen konden nemen. Na de overwinning op het Empire werd Azadi opnieuw governor van Lothal.

Clancy Brown sprak de stem in van Azadi voor ‘Rebels’ en Brown speelde het personage ook gewoon in ‘Ahsoka’.

Jai Kell was als jongeling lid van de Imperial Academy op Lothal. Maar omdat Kell Force-gevoelig was, kwam hij op de lijst te staan van de Grand Inquisitor om te worden meegenomen naar een academie van Brendol Hux. Met hulp van Ezra Bridger en Zare Leonis lukte het Kell om te ontsnappen.

Kell leefde incognito op Lothal en zou enkele jaren later opnieuw in contact komen met Ezra en zijn vrienden. Toen hielp hij Ezra en Sabine te ontsnappen uit het dorp Jhotal aan een controle van het Empire. Kell was een van Ezra’s vertrouwelingen in het kamp van Azadi’s opstandelingen en uiteindelijk zou hij de Senator van Lothal worden tijdens de New Republic.

Ryder Azadi en Jai Kell waren aanwezig tijdens de officiële huldiging van de mural van de Spectres op Lothal in 9 ABY.

Zare Leonis, Jai Kell en Ezra Bridger als Imperial cadets.

Collecthors is Premium Partner

Collecthors uit Hasselt is onze nieuwste Premium Partner! Collecthors biedt aan alle leden / abonnees van TeeKay-421 10% korting op alle items, behalve op producten die in de aanbieding staan en op pre-orders. Kortingscode: zie TeeKay-421 members group of op aanvraag tot de release van TeeKay-421 Magazine 106.

Website

Nieuws podcast: Ahsoka Tano in ‘Rebels’

Nieuwe aflevering van onze podcast! De nieuwste live action serie in het Star Wars universum staat alweer klaar: Ahsoka. Aangezien deze serie sterk zal verder bouwen op de animatieserie Star Wars Rebels, overlopen we in deze aflevering nog eens de belangrijkste momenten met Ahsoka uit ‘Rebels’.

Springcast

‘The Mandalorian’ s1 en s2 op Blu-ray

Van een verrassing gesproken, The Digital Bits meldt dat Disney enkele reeksen die op Disney+ zijn verschenen dan toch zal uitbrengen op Blu-ray en 4K UHD. Het gaat om de Marvel series ‘Loki’ en ‘WandaVision’, maar ook over seizoen 1 en 2 van ‘The Mandalorian’. De sets van ‘The Mandalorian’ zijn vanaf eind deze maand te bestellen en zullen op 12 december worden uitgebracht. Momenteel is het niet geweten of er eventueel extra’s op deze set zullen staan.

Het is natuurlijk wel nog even afwachten of deze sets ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn. Het is niet de eerste maal dat we in Europa uit de boot zouden vallen als het op ‘Star Wars’ aankomt.

Bron: Digital Bits

Slang naar Harrison Ford genoemd

Na een soort spin en mier is er nu ook een slangensoort naar acteur Harrison Ford genoemd. Het gaat om de Tachymenoides harrisonfordi, een redelijk onschadelijke slang van 40 centimeter die in Peru werd ontdekt. De Duitse herpetoloog Edgar Lehr leidde het onderzoeksteam en verwijst hiermee uiteraard naar de fobie van Indiana Jones voor slangen. Ford zet zich zelf al jaren in voor natuurbehoud en zei met een kwinkslag dat men altijd maar dieren naar hem blijft noemen die kinderen bang maken. “Nee, serieus, de ontdekking moet ons nederig maken. We kunnen nog zoveel leren over de natuur.”, zei Ford met respect voor de ontdekkers nog tegen HollywoodReporter.

Bron: VRT

Lucasfilm sluit afdeling ILM in Singapore

Lucasfilm gaat de afdeling van ILM in Singapore sluiten. In 2004 werd de afdeling er gestart als Lucasfilm Animation Singapore om er te werken aan ‘The Clone Wars’. In 2006 werd het dan een filiaal van ILM. Er zijn ongeveer 340 mensen werkzaam. Disney vermeldt dat economische redenen aan de basis liggen van het stopzetten. Het gebouw van de afdeling, dat de sandcrawler werd genoemd vanwege de kenmerkende vorm, werd al in januari 2021 verkocht. De afdeling zou tot eind dit jaar geopend blijven.

Bron: ChannelnewsAsia

‘Ahsoka’: A New Legacy

Naar aanleiding van de komst van ‘Ahsoka’ is er een nieuwe korte documentaire geplaatst over de relatie tussen de meester en de leerling in ‘Star Wars’. Want het ziet er naar uit dat Ahsoka een nieuwe leerling heeft in de serie.